Garantert oppholdsvær

INNENDØRSSKI: Stå på ski hele året, fra Dubai til Danmark. Garantert frostbittfritt.>> Innendørsski fra Dubai til Europa

Slik kan det se ut i et innendørs skianlegg. Her fra SkiDubai.Foto: SkiDubai
Slik kan det se ut i et innendørs skianlegg. Her fra SkiDubai.
Foto: SkiDubai Vis mer


Det ble nylig kjent at det planlegges et innendørs skianlegg ved Fredrikshavn, som tar mål på seg til å bli Europas største. Det blir fire bakker under tak, og prislappen er på 40 millioner norske kroner. Stedet anlegget bygges på, kalles Flade Bakker, og blant investorene er eierne av det norske skisenteret på Gautefall. Om alt går etter planen, skal skibakkene stå ferdig i 2008.

Det finnes to muligheter for helårsski; foruten å reise rundt til de stedene i verden hvor det til enhver tid er naturlig snø i fjellene, kan du stå på ski i helårsåpne kunstige bakker utendørs, eller du kan velge innendørs skisentre som gjerne omtales som snowdomes. Disse er som enorme kjøleskap, og med løyper dekket av "virkelig" snø. Det er stor forskjell på løypelengde; mens noen tilbyr 15 meters bakker, drar noen til med hele 550 meter. De største hallene har drøye 30.000 kvadratmeter med løyper dekket av snø. I dag finnes det rundt 50 slike snøhaller i hele verden; I dag finnes det innendørs skisentre i Danmark, Nederland, England, Belgia, Tyskland, Kina, Spania, Sør-Afrika, Dubai og Hongkong.

>> Innendørsski fra Dubai til Europa

Innendørsski

Kunne du tenke deg å stå på ski i et innendørs skianlegg? (Avsluttet)
Ja, gjerne(59%) 148
Nei, aldri(41%) 103
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Københavnski

Den planlagte skihallen ved Fredrikshavn blir nok endel større, men det eksisterer allerede et innendørs skianlegg i Danmark; Stedet IndoorSki i København tilbyr to helårsåpne skibakker i nylon. Skibakkene befinner seg i bydelen Rødovre, som ligger cirka en mil vest for Rådhusplassen. Bakkene her fungerer slik at det er bakken, eller egentlig da båndet, som beveger seg under skiene dine, og skiene står i realiteten stille. Båndene kan utfordre deg etter ønske; de kan gradueres fra 10 til 25 grader, som tilsvarer helningen lik en begynnerbakke til en bakke av sort vanskelighetsgrad. Farten kan reguleres fra stillstans til 35 kilometer i timen.

"Skisenteret" er åpent daglig unntatt mandager. En time (3x10 minutter) med skiinstruktør koster 220 danske kroner, og da er leie av ski eller snøbrett inkludert.

Adresse: Egegårdsvej 66, Rødovre
På nett: IndoorSki