<b>PASSASJERVENNLIG:</b> Le Grand Comptoir på OSL skal tilby mat for passasjerer med dårlig og god tid. Foto: Silje Ulveseth
PASSASJERVENNLIG: Le Grand Comptoir på OSL skal tilby mat for passasjerer med dårlig og god tid. Foto: Silje UlvesethVis mer

Garanterer mat på 10 minutter

Nyåpnede Le Grand Comptoir på Oslo Lufthavn tilbyr passasjerene rask mat.

22. desember 2011 åpnet «Le Grand Comptoir» på Oslo Lufthavn Gardermoen. Det franske spisestedet ligger i den sentrale delen av utenlandsområdet, vis-à-vis utgangen av taxfree-butikken, ved oppgangen til loungene.

«Le Grand Comptoir» beskrives som «en typisk fransk café hvor de reisende kan nyte en god kopp kaffe og ekte fransk bakverk». Brasseriet er todelt, med en del utformet som en fransk gatecafé. Den andre delen har egen bordservering, hvor man kan bestille fra en à la carte-meny med et utvalg av vin.

Les også: Nyåpnet Starbucks på OSL - se bildene og prisene

Den raskeste maten

Spisestedet har også forståelse for at folk ofte har dårlig tid på flyplassen.

Morten Solberg Nilsen, administrerende direktør i SSP. Foto: Silje Ulveseth
Morten Solberg Nilsen, administrerende direktør i SSP. Foto: Silje Ulveseth Vis mer


– På menyen har vi tre spesialiteter, som garantert er ferdige innen 10 minutter, sier Morten Solberg Nilsen, administrerende direktør i SSP The Food Travel Experts, til DinSide.

Dermed slipper du å vente på maten med hjertet i halsen. Rettene er synlig merket i menyen og er franske spesialiteter.

10 minutters garantien gjelder for bouillabaisse (fisk- og skalldyrsuppe med safran til 195 kroner), souris d'agneau braisé (lammeskank med bønnecasollet til 259 kroner) og mousse a chocolat maison (hjemmelaget sjokolademousse med kirsebær og kaffeskum til 85 kroner).

Prisene på rettene varierer fra 39 til 395 kroner, alt ettersom hva du velger. Menyen er veldig fransk, med kjente franske retter som moules frites (dampede blåskjell med pommes frittes), fransk løksuppe, chèvre-salat, biff tartare og foie gras.

Artikkelen fortsetter under annonsen

STORT VINUTVALG: Brasseriet tilbyr ulike typer champagner, rødviner, hvitviner og roséviner. Foto: Silje Ulveseth
DELT I TO: Brasseriet er todelt, med en del utformet som en fransk gatecafé, som du ser her. Foto: Silje Ulveseth
STOR MENY: Liker du fransk mat, finner du garantert noe fristende her. Foto: Silje Ulveseth
LENGE TIL FLYET GÅR? Den andre delen av brasseriet har egen bordservering, hvor man kan bestille fra en à la carte-meny med et utvalg av vin. Foto: Silje Ulveseth
DÅRLIG TID? Brasseriet tilbyr også franske bakverk og kaker. Foto: Silje Ulveseth

Se bilder av Le Grand Comptoir her:

Mange nye spisesteder

I september i fjor ble det kjent at SSP The Food Travel vant kontrakten om å forestå serveringen og kioskdriften på Oslo lufthavn (OSL) i fem nye år fra 1. januar 2012.

Fram til april 2012 vil det totalt åpnes 30 serveringssteder og kiosker på OSL. Sist uke var det flere premierer på flyplassen. Da åpnet Norges aller første Starbucks-filial i ankomsthallen på Gardermoen og YO! Sushi, som er flyplassens aller første sushibar.

Yo! Sushi ligger plassert på utland, er 100 kvadratmeter stort og har 42 sitteplasser. Spisestedet er et konsept fra London, som også finnes i Portugal og Midt-Østen. Det er også mulig å ta med takeaway, så du kan nyte sushi på flyet i stedet.

I tillegg har også Beach Club åpnet, som tilbyr ferske baguetter, hamburgere, amerikansk frokost, varme sandwicher, pølser og kaker. Beach Club har vært et populært konsept siden det åpnet på Aker Brygge for 22 år siden, opplyser OSL.no

Les mer om hvilke spisekonsepter som er ventet på Oslo Lufthavn