<strong><b>UHYGIENISK:</strong></b> Det kan være fristende å la skoene ligge under en lang flytur, men det er smart å ta dem på igjen når du skal på toalettet. Foto: Silje Ulveseth
UHYGIENISK: Det kan være fristende å la skoene ligge under en lang flytur, men det er smart å ta dem på igjen når du skal på toalettet. Foto: Silje Ulveseth Vis mer

Går du på do i sokkelesten? Æsj!

Flyvertinner anbefaler deg å beholde skoene på.

Publisert
Sist oppdatert

Det virker kanskje som en veldig naturlig ting å gjøre - å gå på do i sokkelesten. Du gjør det hjemme, så hvorfor ikke på et fly?

Den uvanen kan du godt droppe, ifølge flyvertinner. Det er nemlig ganske uhygienisk.

– Jeg vil si at cirka 80 prosent av passasjerene gjør det, spesielt på lange turer. Det er ikke så farlig for oss, men du kan få en del bakterier på sokkene, mener Helene Cecilie Sandberg, flyvertinne i Norwegian.

Les også: Her er det mest bakterier på flyet

– Fryktelig udelikat

Passasjerene pleier å ta av seg på føttene under lange flyreiser, men mange tar ikke på seg skoene når de må på toalettet.

<strong><b>HA PÅ SKOENE:</strong></b> Helene Cecilie Sandberg og Mona Haug er begge flyvertinner i Norwegian. De anbefaler deg å beholde skoene på når du skal på flytoalettet.  Foto: Silje Ulveseth
HA PÅ SKOENE: Helene Cecilie Sandberg og Mona Haug er begge flyvertinner i Norwegian. De anbefaler deg å beholde skoene på når du skal på flytoalettet. Foto: Silje Ulveseth Vis mer


– Er det litt turbulens, skvetter gutta utenfor toalettskålen. I tillegg til å tråkke i det, sprer sokkene bakterier rundt omkring i kabinen. Fryktelig udelikat, forteller Mona Haug, som også er flyvertinnene i Norwegian.

Når du spyler ned, kan det fort skvette litt vann fra toalettet på bakken. Det gjør ikke akkurat toalettgulvet mer renslig.

– Og når vi lander, tar du jo på deg skoene igjen og går hjem med tilgrisede sokker og sko, påpeker Haug.

Les også: Driter i røykeloven på fly

Fordi de føler seg hjemme?

Går du på flytoalettet i sokkelesten? (Avsluttet)
Nei, aldri!(78%) 2569
Ja, det har hendt ...(22%) 711
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


– Det stemmer nok at enkelte passasjerer går i sokkelesten til toalettet, kanskje spesielt gjelder dette barn og unge. Vi ser det som et tegn på at de føler seg hjemme hos SAS, opplyser Monica Hovland, informasjonskonsulent i SAS, til DinSide, og legger til:

– Og føttene blir nok stort sett på gulvet, ettersom det ennå ikke er altfor stor boltreplass i flysetene. Men det er nok å anbefale å ha på seg sko på toalettet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer