Galskap på billett

Den langvarige interne konflikten i Colombia legger en kraftig demper på landets turistnæring. Den som likevel våger seg, vil oppleve et land som tar i mot turistene med varme.

Småjente i drakt fra Llanos orientales øst i Colombia.

Foto: Inga Holst Vis mer

Galskap på billett

  1. Colombianske snapshots


"En Colombia hasta la piedra baila," I Colombia danser til og med steinene, sier colombianerne. Til tross for at Colombia regnes for å være et av verdens mest voldelige land, steller man til med musikk og dans.

- Vi er 40 millioner mennesker i dette landet. Ikke alle kan være guerilleros eller narkotikasmuglere, mener en handelskar DinSide traff i Bogotá.

Se bildene:
Colombianske snapshots

Fakta

Befolkning: 40 milloner og tredje mest folkerike land i Latin-Amerika.
Areal: 1.144.000 kvadratmeter stort, dobbelt så stort som Frankrike.
Valuta: Pesos. 1 US dollar=2.500 pesos. Det er enklest å bruke minibankene, men ikke alle steder har VISA-dekning.
Slik reiser du: Air France, KLM og Continental flyr til til Bogotá, og prisene starter på 6.000 kroner.
Prisnivå: Svær behagelig. Full middag koster fra to dollar, tilsvarende 14 kroner. Middag på bedre etablissementer koster fra 30 dollar, p.t. 203 kroner.
Overnatting: Et værelse på luksushotellet Tequendama i sentrum av Bogota koster fra 95 dollar, p.t. 644 kroner, mens et enklere hotell i en rolig bydel koster cirka 204 kroner per natt.
Attraksjoner: Museo de oro, Museo Botero, og karnevalet i Barranquilla. Den karibiske byen Cartagena står på UNESCOS verdensarveliste.
Andre aktiviteter: Fra Leticia skreddersys det jungelturer. Langs Colombias karibiske kyst er det fantastiske dykke- og bademuligheter. Lær spansk på for eksempel Nueva Lengua i Bogotá, Medellín eller Cartagena, eller lær deg salsa, cumbia, merengue eller noen av de flere hundre andre dansene som er populære her: det er enkelt å skaffe seg dyktige instruktører.

Flere feriealbum

BILDESPESIAL: Nam-nam
BILDESPESIAL: Stekhett i Sevilla
BILDESPESIAL: Paseo se-og-bli-sett
BILDESPESIAL: Kriminelt lekkert i Venezuela
BILDESPESIAL: Med fokus på Vietnam
BILDESPESIAL: Howayah? Fra Dublin til Belfast med et glis