Foto: Titanic Pigeon Forge
Foto: Titanic Pigeon Forge Vis mer

Gå ombord på Titanic

Skipsreplikaen er verdens største museumsattraksjon.

Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste har latt seg fascinere av historien om kjempeskipet Titanic, som var topp moderne og skikkelig opphauset da hun ble døpt i 1912. Men så skjedde det som ikke skulle kunne skje - hun traff et isfjell og sank på jomfruturen, og over 1.500 passasjerer mistet livet.

De virkelig ihuga Titanic-fansene kan nå reise til Pigeon Forge i Tennessee og se en replika av skipet. Titanic Pigeon Forge kaller seg verdens største museumsattraksjon, men selv om skipsmodellen er av imponerende størrelse (nesten 2.800 kvm) er den bare halvparten så stor som det originale skipet, og den viser bare skipets baug.

Museumsskipet har nesten 400 gjenstander lik dem som var ombord Titanic utstilt. Den gjeveste er redningsvesten til Madeline Astor, den amerikanske rikmannsarvingen som klarte å komme seg om bord i en av redningsbåtene og overlevde.

Så kaldt var vannet

Museet er i stor grad interaktivt. Når du går om bord, får du billetten med navnet til en faktisk passasjer, og får vite hans eller hennes historie i løpet av besøket. Du kan også prøve å styre skipet, kjenne på et "ekte" isfjell, og føle på kroppen hvor kaldt vannet i havet var den aprilnatten skipet sank. Det holdt - 2 grader på overflaten.

I museet vandrer 75 ansatte rundt utkledt som værelsepiker, maskinister osv. De kan fortelle deg interessante historier om Titanic.


Skal du til Sørstatene i sommer kan du altså stikke innom museet. Hvis du reiser til Canadas østkyst og øya Halifax, kan du se mange av gravene til de omkomne, deriblant J Dawson, Leonardo DiCaprios rollefigur i storfilmen Titanic. Halifax var den nærmeste byen til stedet skipet sank, og lokalbefolkningen dro ut for å hente de døde opp av havet. Les mer om Halifax her: Hummer og Titanic.

På nett: Titanic Pigeon Forge


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer