Fylleslag eller feriedrøm?

Gran Canaria har et frynsete rykte blant norske reisende. Leserne diskuterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Et av Star Tours turistanlegg på Gran Canaria.
Foto: Star Tour Foto: Star Tour
Et av Star Tours turistanlegg på Gran Canaria.
Foto: Star Tour Foto: Star Tour Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vårt aller mest populære reisemål vinterstid er både velkjent og omdiskutert. Nå har vi til og med begynt å friste tilværelsen der sommerstid. Tross populariteten, den mest kjente Kanariøya har et frynsete rykte.

For mye

I Reiseguiden kan du selv skrive hva du mener om forskjellige reisemål. Er du uenig i hva andre har skrevet, kan du også svare på og diskutere innlegg.

Her finner vi mange artikler om Gran Canaria. Dordi mener at øya er fin, men dessverre ødelagt av alt for mye festing.

- Jeg skulle være der i seks uker, men orket ikke mer enn to, forteller Dordi i sitt innlegg.

Har Gran Canaria rukket å bli ødelagt av alle de festglade tilreisende? Roar har bodd på øya i hele seks år, og er glad i Spania. Han mener at det nå har blitt så mye turistfyll på Gran Canaria, at øya ikke er til å holde ut.

- De begynner på flyet som regel, sier Roar om drikkeglade turister. Han fortsetter: – Jeg vil ha noe mer stille enn Gran Canaria, som har en overflod av norske fylliker. I Reiseguiden kan du lese hele Roars kommentar.

Ufortjent rykte

Langt fra alle er enige med Dordi og Roar. Flere lesere melder om herlige ferier på Gran Canaria, og mener at øya har fått et ufortjent dårlig rykte. En anonym leser kaller seg selv en gjenganger på ferieøya, og kjenner seg ikke igjen i andres beskrivelser av overdreven fyll og festing.

- Jeg syns det er synd at Gran Canaria skal få rykte på seg som feste- og partyøy når den egentlig er for alle, helt etter hva man oppsøker.

Leseren har vært på Gran Canaria åtte ganger siden 1992, og vurderer faktisk å flytte dit for en periode. Hele innlegget finner du her.

Andre lesere er skjønt enige. Noen sier seg svært imponert over den populære øya. Flere anbefaler at du bør reise rundt, utenfor allfarvei og de store turistanleggene, for å finne roen og den kanariske gjestfriheten.

Diskuter du også

Er du nysgjerrig, enig eller uenig? Flere innlegg om Gran Canaria finner du her. Her kan du også svare på andres innlegg, og skrive nye selv. Tidligere har vi tatt opp lesernes diskusjoner om Egypt. Er dette et reisemål som egner seg for jenter? Flere lesere har også diskutert hvorvidt Bali er et ferieparadis eller en turistfelle. Disse og andre leserdiskusjoner finner du i Reiseguiden.

Billig reise?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet, blant annet flere til Gran Canaria.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.