Baren er det første som møter gjestene ved inngangen.
Baren er det første som møter gjestene ved inngangen.Vis mer

Funkisdrøm i drift igjen

Ekebergrestauranten har åpnet dørene igjen, etter flere år med forfall og oppussing.

Ekebergrestauranten i Oslo, landemerket i Ekebergåsen med utsikt over hovedstaden og fjorden, åpnet igjen dørene for publikum denne helgen etter flere års restaurering og oppussing. Omgitt av gammel skog og en fersk skulpturpark designet for å prise kvinnen, ligger den nyoppussede perlen; restauranten med en av hovedstadens beste utsiktsmuligheter.

Se bildene fra Ekebergrestauranten i nyoppusset drakt

Flere spisesteder

Den nye restauranten består av flere spisesteder. Det største er à la carte-restauranten i første etasje. Her er det plass til 200 personer. Den har også chambre séparée med plass til 14 personer, og mesanin med plass til 30 personer. I andre etasje ligger en bar/lounge. Her er også en peisestue som kan lukkes mot resten av barområdet. I andre etasje ligger i tillegg en innebygget veranda der det blir à la carte servering.

À la carte-restauranten sett fra mesaninen. Vis mer

Funkisdrøm i drift igjen

  1. Ekebergrestauranten i bilder
En av byens beste restaurantterrasser, i alle fall hva gjelder utsikt. Vis mer


Sommerstid blir det uteservering på terrassen, med både skjenking og utestekt pizza. Store festsal kan for eksempel brukes til bryllup og konferanser - her er det plass til 150 gjester, 120 ved runde bord. Lørdagene er allerede fullbooket til februar neste år for bryllupsfeiringer.

Mat og åpningstider

Menyen beskrives som moderne og klassisk. Restauranten har egne selskapsmenyer, bryllupsmenyer og konferansemenyer i tillegg til à la carte, buffet og lunsj. Restaurantene holder åpent hver dag hele uken. 11-23 mandag til lørdag, 11-22 på søndag (kjøkkenet) - man kan sitte en time lenger i restauranten. Baren holder åpent 17-01 mandag til lørdag og 17-24 søndag. Konferansefasilitetene holder åpent 8-17 alle dager unntatt søndag.

Kunst

Interiøret i den nyoppussede restauranten er skapt av Radius design ved Thomas Ness. Veggene er dekorert med større og mindre verker av flere kjente kunstnere. Unni Askeland, Per Fronth, Magne Furuholmen, Christian Houge, Nina Korhonen, Per Krogh, Odd Nerdrum, Torill Nøst og Hans Jørgen Osnes er alle representert med verker rundt om i restauranten. På utsiden står skulpturer av Kirsten Kokkin, Knut Steen og Per Ung.

Historikk

Ekebergrestauranten er et klassisk funkisbygg fra 1929, som regnes som et av Nordens fremste og mest kjente bygg i denne stilarten. Arkitekten bak bygget er Lars Backer, som vant en konkurranse om tegning av restauranten i 1927. Bygget vakte både oppsikt og møtte motstand, men har siden blitt regnet som et av de store perler fra denne perioden.

Daglig leder Morten Malting. Vis mer


Etter flere år med forskjellig type virksomhet, ble restauranten stengt på slutten av nittitallet, og stod flere år til forfall. Den ble så kjøpt av Christian Ringnes og Eiendomsspar, som sammen med restaurantør Bjørn Tore Furset har bygget opp igjen restauranten på 11 måneder. Ringnes og Eiendomsspar kjøpte stedet for 15 millioner, og har brukt rundt 35 millioner på oppussingen. Daglig leder er Morten Malting.

(Christian Ringnes står forøvrig også bak hovedstadens mest humoristiske museum, Mini bottle gallery der allverdens miniflasker med sterk drikke vises frem.)

Slik kommer du deg hit

Ekebergrestauranten ligger i et skog-/parkområde i Ekebergåsen, på hovedstadens østside. Du kan ta trikk nummer 18 eller 19 mot Ljabru, og gå av ved Sjømannskolen. Alternativt kan du gå stien fra Gamlebyen eller ta taxi.

Se bildene fra Ekebergrestauranten i nyoppusset drakt

Ekstern lenke:
Ekebergrestaurantens nettsider

Fra både restaurant, terrasse og veranda kan gjestene se utover hele Oslofjorden. Vis mer


Mer om mat og drikke på DinSide

Mer fra Oslo