Av de seks europeiske nasjonalitetene som deltok i undersøkelsen, brukte britene mest tid på å drikke og sole seg. Foto: Colourbox
Av de seks europeiske nasjonalitetene som deltok i undersøkelsen, brukte britene mest tid på å drikke og sole seg. Foto: ColourboxVis mer

Fulle og solbrente briter på ferie

En undersøkelse viser at den griserøde mannen i hotellbaren mest sannsynlig er britisk.

Reisenettsiden Tripadvisor har undersøkt ferievanene til briter, franskmenn, tyskere, italienere og spanjoler. 2.852 personer ble spurt om hvor mye tid de brukte på forskjellige ferieaktiviteter - alt fra å sole seg til å danse til å besøke attraksjoner.

Konklusjonen ble altså at av de fem nasjonalitetene, så var det britene som brukte mest tid på å drikke alkohol og sole seg.

Tre timer i sola

Britene opplyste at de brukte i gjennomsnitt to timer og 53 minutter hver dag på å ligge i solen og jobbe med brunfargen. Spanjolene brukte minst tid til dette - de lå i gjennomsnitt bare 1 time og 58 minutter i sola.

Sees i baren

Britene er også gruppen som bruker mest tid på å sitte og drikke i baren når de er på ferie. Gjennomsnittlig brukte de en time og 38 minutter hver dag på å sitte på en bar og nyta alkohol. Italienerne opplyste at de bare brukte 49 minutter per dag til dette. Dermed er de aller mest restriktive med barbesøk i ferien.

Hopper over museet

Å besøke et museum eller bruke tid på andre kulturelle aktiviteter er ikke britenes største prioritet. Likevel, å bruke to timer og 17 minutter på dette hver dag er ikke så verst. Spanjolene oppga forøvrig at de brukte tre timer og 28 minutter på dette når var på ferie. Så er kanskje ikke spanjolene SÅ opptatt av sol og bad i ferien, for de kommer jo fra et land som har godvær store deler av året.

Romantiske italienere

Damene kan sukke henført når de leser at italienerne oppga at de brukte gjennomsnittlig fire timer og 31 minutter hver dag på kvalitetstid med sin utkårede. Overraskende nok kom franskmennene dårligst ut her. De oppga at de brukte bare 29 minutter til dette hver dag.

Full fart i ferien

Når det kom til fysiske aktiviteter, skilte tyskerne seg ut ved å oppgi at de brukte gjennomsnittlig tre timer og 37 minutter per dag på aktiviteter som å gå turer, svømme, spille tennis osv. Britene brukte minst tid til dette, med to timer og to minutter per dag.

Skal du ut på byen og danse, er det mest sannsynlig spanjolene du vil se på dansegulvet. De oppga at de brukte gjennomsnittlig 31 minutter til dette hver dag, mens britene brukte bare åtte minutter (de sitter sikkert heller i baren).

Ahh, ingenting mer avslappende. Men husk solkremen! Foto: Colourbox
Ahh, ingenting mer avslappende. Men husk solkremen! Foto: Colourbox Vis mer


Gode råd i ferien

Nordmenn var ikke med i undersøkelsen, men vi mistenker at vi også ville oppgitt at vi brukte mye tid per dag på å ligge i sola. Nordmenn er like opptatt av været som britene. Ikke så rart, for vi kommer begge fra land med ustabilt vær og dårlig garanti for en god sommer.

Hundretusener av nordmenn reiser hvert år på sydenferie, og da er det strandlivet som lokker. Det er bare bra å få slappet av og ladet batteriene i ferien, men det gjelder å passe på at man ikke blir brent. Husk derfor å bruke høy solfaktor, holde deg i skyggen mellom 12 og 14, dekke til ungene og drikke mye vann. les mer om hva som egentlig skjer når du soler deg og blir brun her: Ti sannheter om soling

For mange er det å hygge seg med øl og vin en stor del av ferieopplevelsen. Husk bare at varmen kan gjøre deg dehydrert, og dermed tåler du mindre alkohol enn ellers. Dette fører også til at du får ekstra skallebank dagen etter. Husk derfor å drikke mye vann, og ikke skei helt ut med alkoholinntak selv om du er på ferie. Reiser du med barn, så husk at stort alkoholinntak ikke er bra. Unger synes det er skremmende med berudede voksne, og du som forelder har ansvaret for at ungene dine har en fin ferie og føler seg trygge. Les også: Ti myter om alkohol