Full valuta-kontroll?

TEST DEG SELV: Før i tiden handlet man med kameler, poteter og egg. Nå går det helst i kroner, DOP og dong - alt ettersom hvor i verden du befinner deg. Har du kontroll på ferievalutaen?

Skal du veksle til pund, pesos eller guilders - og hvor mange dong får du for 100 norske kroner? Ta testen, og få svar på om du er en potensiell valutaspekulant eller som du står i fare for å gå personlig valutakonkurs.

Det finnes i underkant av 200 valutaer rundt omkring i verden, og det skal godt gjøres å holde styr på alle disse. Her i Europa har det riktignok blitt mye enklere de senere årene, med innføringen av euroen i stadig flere land. Og det har blitt mye enklere å være turist i euro-landene, etter innføringen av fellesvalutaen. Det er lettere å sammenlikne priser, og det er lettere å reise rundt ettersom du slipper å veksle til en mengde forskjellige valutaer. Og for ikke å snakke om at det blir enklere å få brukt ferievalutaen din fornuftig; har du ikke behov for å handle opp alle pengene, kan du saktens bruke dem i et annet land i løpet av nærmeste framtid eller på neste års ferie. Du slipper å ha flere syltetøysglass med forskjellig valuta stående og vansmekte i vinduskarmen.

Men dette gjelder tross alt kun et fåtall av verdens land. Hvor godt kjenner du verdens valutaer? Ta testen og få svar på om du er et vandrende vekslingskontor i valutakunnskap, eller om du helst bør begrense deg til skandinaviske varianter av kronen.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


>> Klikk her for flere Test deg selv

Underholdning på DinSide Reise:

pixel
  • Test deg selv - bevis hva du kan
  • Moro på tur - reisehumor
  • Reiseguiden og Skiguiden – les hva andre syns om dine reisemål