- Og all drikke er inkludert...<br />
Foto: Kurth Nesje Foto: Kurth Nesje
- Og all drikke er inkludert...
Foto: Kurth Nesje Foto: Kurth NesjeVis mer

Full service – null sjarm

Karibiske drømmeferier inneholder ganske ofte bosteder som tilbyr "all-inclusive" – alt dekket. Blir det for mye av det gode?

Asurblått hav, puddersand, palmer og piña colada. Stikkord de fleste forbinder med den populære og mangfoldige øyverdenen i Karibia. Et område som mange reiser til, og enda flere drømmer om å besøke. Her kan du oppleve prangende luksus, men også tyngende fattigdom.

Denne uken henter vi opp lesernes diskusjoner om all-inclusive hoteller i Karibia. Tidligere har vi spurt om Kreta virkelig er øya for alle, om Gran Canaria fortjener sitt frynsete rykte, om Egypt er et bra reisemål for jenter og om Bali virkelig er et ferieparadis.

Hotell som tilbyr "alt"

En ferieform som er mer populær i Karibia enn kanskje noe annet sted, er hotellkomplekser som tilbyr "all-inclusive"-opphold. Betaler du for å komme inn dørene her, trenger du ikke gå ut igjen. Du underholdes, spiser, drikker, bader, fester og sover – alt uten å betale ett øre ekstra. Fristende kanskje? Eller bare en avansert form for turistghetto, der charterferiens grisefester og togapartyer er assosiasjoner som ligger skremmende nære …

- Ingen kunne bo her uten et armbånd til 10.000, forteller J. Maria i sitt innlegg om en ufrivillig luksusferie i Den dominikanske republikk. Gruppen på fire studenter følte seg en smule lurt da de trodde de dro på billigferie, men innrømmer at maten og servicen var god:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette var ikke tam all-inclusive mat, men utrolig luksus. Fire restauranter; Asiatisk, grill, italiensk og karibisk, samt buffét. Tennistimer, seiling, vannsport, ridning og en prøvedykketime var inkludert. Det var også ALL drikke, forteller J. Maria videre.

- Men neste gang back-packer jeg. To uker "innenfor gjerdene" var litt mye.

Helt topp

Bård er lite positiv til å feriere på all-inclusive hoteller etter selv å ha prøvd et opphold i februar i fjor.

- Vi vil på ingen måte anbefale dette. Det er mest egnet for pensjonister og barnefamilier. sier Bård, som også mener at all-inclusive mat generelt er smakløs og tam.

Andre stiller ingen spørsmål ved denne måten å feriere på, men er i stedet glitrende fornøyde.

- Vi lå på et all-inclusive hotell. Det var såååå fint, beste stedet jeg noen gang har vært, sier Beate i sitt innlegg om ferien i Den dominikanske republikk.

Kjell er også meget positiv og skryter av fordelene med denne boformen:

- Det var deilig å være på ferie, uten å regne på fremmed valuta hele tiden. Og å bli oppvartet som "kongelig", var herlig.

Hva mener du?

De fleste som har skrevet om all-inclusive hoteller i reiseguiden, har vært i Karibia, spesielt i Den dominikanske republikk. Noen synes ferieformen er forferdelig og andre er halvfornøyde. Noen får dårlig samvittighet mens andre syns det er helt himmelsk. Hva mener du? Frister det med en ferie der du nesten kan legge lommeboka igjen hjemme, og likevel bli behandlet kongelig? Eller blir dette for kunstig? I Reiseguiden kan du lese hva andre mener, og selv komme med innlegg.

Prøv selv

Klar for å prøve selv? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.