Full pupp på fly i USA

I USA kan du nå ta med trygt ta med deg ekstra brystmelk om bord på flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Litt etter litt slipper myndighetene opp kravene til sikkerhet på flyplasser. Nå er det USA firer litt på kravene. Og det er nybakte mødre på reise som går lettere tider i møte. Nå kan de altså ta med større mengder brystmelk om bord på flyet enn de har kunnet tidligere.

Debatten har rast i USA etter at mødre på jobbreise som har pumpet ut brystmelk for å ta det med hjem har måttet kaste dette for å kunne komme igjennom sikkerhetskontrollen. Tidligere fikk de ta med i underkant av 1 desiliter melk om bord, og måttet kaste resten. I tillegg måtte kvinner som bar med seg denne mengden også ha med seg et spedbarn som "bevis" for at det var nødvendig.

Fra neste måned av kan de altså ta med seg større mengder. Og da trenger de heller ikke være akkompagnert av et barn. Hvor mye brystmelk amerikanske kvinner nå får ha med på flyet sies det ingenting om. Regelen trer i kraft fra 4. august.

>>EU vil lette på sikkerhetsregler på flyplasser
>>Greit å si BOMBE på flyplassen

Lovlig med lightere

Omsider har det også blir firt på kravene om å ta med seg lightere om bord. Siden april 2005 har det vært ulovlig å ta med seg lightere på amerikanske flygninger. Disse reglene har også blitt myknet opp, og nå kan du ta med alle typer lightere bortsett fra blåselampelikende flamme. Vanlig butikklighter og Zippo er nå lov å ta med.

I gjennomsnitt beslaglegges det 22.000 lightere på amerikanske flyplasser hver dag, og det koster luftfartsverket i USA i underkant av 24 millioner kroner å kvitte seg med disse hvert år.

Bakgrunnen for regelendringene er at de vil at sikkerhetsvaktene skal konsentrere seg om å lete etter bomber og andre farlige substanser.

>>EU vil lette på sikkerhetsregler på flyplasser
>>Greit å si BOMBE på flyplassen

Kilde: ReutersLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!