Vinterferien nærmer seg; Mange hoteller har gode tilbudspakker, også i vinterferien.
Vinterferien nærmer seg; Mange hoteller har gode tilbudspakker, også i vinterferien.Vis mer

Full pakke i vinterferien

Vinterferien nærmer seg. Vi gir deg oversikt over de beste tilbudene hotellpakkene i fjellheimen. Visste du at det er like billig å bo på hotell med fullpensjon som å bo i leid hytte?

Vi har sjekket vinterferieprisene på hoteller som tilbyr helpensjon, i nærheten av de mest populære skisentrene. Etter å ha snakket med skiekspertene fant vi frem til de beste skistedene i Norge i en rekke kategorier, og dette er grunnlaget for hvor vi har bedt om tilbud.

Familien Fire

Hotellene vrimler og avisen er proppfulle av tilbud. For at hotellpakke-oversikten skal bli mest mulig korrekt velger vi å finne prisen for Familien Fire, bestående av mor, far, minstejenta på fem, og storebror på elleve. De vil på tur en gang i løpet av vinterferien mellom uke 7-9. En rask gjennomgang av avisannonsene viser at det generelt er billigere å reise til fjells i såkalte midtuker, fra søndag til fredag.

På Hovda fjellhotell koster fire dager med helpensjon 4.600 kr. Til sammenligning koster en leid hytte i fire dager i samme periode rundt tusen kroner døgnet. I følge Statens institutt for forbruksforsknings (SIFO) budsjettkalkulator, bruker denne familien 1.254 kr per uke på mat og dagligvarer med et nøkternt hverdagsbudsjett. En midtuke i leid hytte med nøkternt selvhushold kommer da på 4.895 kr. For familien Fire kan det dermed være billigere å søke seg opp til dette høyfjellshotellet i vinterferien.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Se de beste familietilbudene her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se-og-bli-sett-pakker

Det koster å være kar. Det er langt dyrere å vise frem den nye skidressen fra Prada i Hafjell, Norefjell, Geilo og Beitostølen enn for eksempel på Vestlandet eller Trønderlag. For en familie som velger seg til Hafjell, begynner prisene på 1.770 kr per døgn for overnatting med helpensjon. Dette er det rimeligste alternativet blant de hoteller vi har plukket ut på de trendy stedene. Hotelltilbudene med høyest showoff-faktor finner du her.

Bratt og fort

Når du vil at det skal være fort og bratt, drar du til Kvitfjell eller Narvik. Disse stedene er de eneste med nedfarter som holder verdenscup-standard. Ikke overraskende anser skientusiastene Narvik for å ha de mest spektakulære forholdene; Fra toppen av fjellet ser du rett ned i fjorden. Men også Oppdal og Stranda har nivåforskjeller. Klikk her for oversikt over fullpensjonspakker nær de råeste utforbakkene.

Følg også med i DinSide Reises ukentlige landsdekkende snørapport. DinSide Reises ferieoversikt forteller deg når vinterferien starter i ditt fylke.

Ut på tur?

Klar for en forandring? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.