Full pakke CPH!

Er du en trendstreber, og liker å holde deg inne med alt som er hipt og kult? Dette er hva du MÅ gjøre i Køben. Guiden for en fet helg i hovedstaden.

København byr på fett uteliv og nydelig innventar. Foto: Caroline Baclig Schmit
København byr på fett uteliv og nydelig innventar. Foto: Caroline Baclig Schmit Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Fri deg fra hverdagen, sett deg på danskebåten eller fly deg den timen det tar over Skagerakk. Du kan når som helst ta en weekend og feste til du stuper. Sommer som vinter er København en by med et pulserende uteliv. Bylivet stenger etter hvert som stedene selv finner det for godt å stenge. Det kan være klokka 05.00, 06.00 eller senere (eller tidligere alt etter hva du liker å kalle det).

Reiser du til København den nærmeste uken kan du oppleve Copenhagen Music Festival. Festivalen, som er et samarbeid mellom MTV og mange små og store kommersielle og uavhengige plateselskaper, sparkes i gang 25. oktober. Det fokuseres på danske band og er regnet som å være et gigantisk vorspiel til MTV European Music Awards som går av stabelen 2. november på rådhusplassen.

>>Les mer om festivalen her.

Skal du være hip i København rettleder vi deg på hvordan du kan gjøre det litt kulere enn de fleste andre.

Slik bor du

Lobbyen på Fox hotell er et samlingspunkt for glade gjester som skal videre ut.
Lobbyen på Fox hotell er et samlingspunkt for glade gjester som skal videre ut. Vis mer


Et kult alternativ til vanlig hotellovernatting kan være det mer spesielle Hotel Fox på Jarmers Plads midt i sentrum. Hotellet er interessant for ungdommer fordi rommene er spesielle, lobbyen fungerer som bar og frokostsal, og i helgene arrangerer de vorspiel med egen DJ som spiller på hotellet før du drar videre ut. Rommene er designet av kunstnere, og mange er så spesielle at det virkelig kan være godt å få et par stive innabords før man skal prøve å sovne der.

Lobbyen fungerer som resepsjon, bar og frokostsal.
Lobbyen fungerer som resepsjon, bar og frokostsal. Vis mer


Prisene er ganske bra, og standarden er tre stjerner, men føles litt bedre pga trendfaktoren. De baserer seg helst på at man overnatter to netter. Da får man pakker som gjøre oppholdet halvparten så dyrt, så dette er et virkelig godt alternativ til de mange andre hotellene i byen. Dessuten har de en respektabel resturant på hotellet med relativt gode priser, for de som ikke liker å bevege seg ut av redet når middag skal inntas.

Slik spiser du

Vennlig for budsjettet er også resturant Cofoco som ligger i Cathrines gate midt i det gamle homsekvarteret på Vesterbro. Dette er en liten og intim resturant hvor du kan nyte retter for bemerkelsesverdige gode priser. En tre-retters middag koster ikke mer enn 225 danske kroner. Riktignok har vi spist større porsjoner andre steder, men likevel er dette sinnsykt billig for så god mat. Her må du imidlertid være tidlig ute med bordreservasjoner ettersom stedet naturlig nok er svært populært.

Sett deg ned i loungen på Kiin Kiin i en trivelig Thai-atmosfære.
Sett deg ned i loungen på Kiin Kiin i en trivelig Thai-atmosfære. Vis mer


Legger du lista høyere finner du en ny og dyr thairesturant i Nørrebro. Resturanten heter Kiin Kiin og tilbyr gourmetmat av høy klasse. Regn med å betale 500 danske kroner for maten dersom du vil ha flere retter. Sørg uansett for å få litt ginsengsuppe mens du er der. Kokt opp på ginsengkraft med harvet ginseng oppi kvikner du virkelig til før du skal innta maten. I følge dansk lov har man ikke lov til å servere mer enn en viss porsjon av dette, ettersom du kan få et skikkelig kick av det.

Riste av seg kaloriene

Etter å ha mesket i seg mat trenger man å bevege føttene for å unngå at kaloriene setter seg fast på kantene av kroppen. Utelivet i København er variert og spennende. De aller hotteste er klubbene som åpner over natta, arrangerer fem-seks store fester, for så å forsvinne ut i det store intet. Kjenner du ingen lokalkjente kan det være særdeles vanskelig å være obs på disse festene som arrangeres i lokaler i sentrum, men ikke fortvil, for alternativene er gode.

Vi har sjekket de mest populære i tre forskjellige distrikter i København.

Slik fester du

Dansegulvet på utestedet Vega. Foto: Caroline Baclig Schmit
Dansegulvet på utestedet Vega. Foto: Caroline Baclig Schmit Vis mer


Vega på Vestebro
Kanskje det mest populære utestedet i København. Tre etasjer med variert musikk, hete temperaturer og masse folk. Du burde like å dele kvadratmeteren din med to andre personer dersom du er på dette stedet. Vega er varmt, folk røyker men det er en knallstemning i alle loungene. Klubben er lokalisert i det gamle Arbeidernes hus, og har en veldig utpreget sosialistisk innredning. Mellom klokka 23 og 00 er det gratis inngang, og det lønner seg å være litt tidlig ute da køene fort blir svært lange utenfor døren. Det kan være vanskelig å komme inn.

Rust på Nørrebro
Klubben arrangerer konserter og klubbevents. De varierer mellom livekonserter med herlig "all girl band" rockemusikk til rap og soul. Du finner alle varianter på Rust, man må bare velge seg dagen da ditt band skal spille. Ved siden av liveevenementer, kjører de på med pulserende klubbrytmer. Du trenger ikke være redd for å måtte ha med deg lightstick og hyperstatetilstand for å trives her. Du gjør det akkurat til det du selv vil.

Culture Box i City
Musikken går hovedsakelig i techno, house, electro, electronica, abstract hip-hop, drum'n'bass, dub og reggae. Kanskje sært for de fleste tenker du, men det skal sies at klubben er bemerkelsesverdig "almen" og ikke et sted du ikke vil føle du hører til om du ikke er et skikkelig technohode. Culture box går over to etasjer med et stort danselokale i andre etasje, og en mer intim seksjon nede med en bar som serverer etter eget sigende den beste Mojitoen i byen. Drinken ble testet under vårt besøk, og helt klart godkjent.

Slik kommer du deg trygt hjem

Når du til slutt finner det for godt å komme deg hjem for kvelden, skal du ikke være redd for å ta taxi. Prisene er lave etter norsk standard, og fyller du taxien med fire gode venner kommer du deg langt både ut av sentrum og inn i sentrum for knappe 20 danske kroner stykk. Uansett hvor fredelig en by kan virke er det alltid et godt tips å ta taxi så lenge du ikke har klart å drikke opp alle pengene du hadde med deg ut.