Full kontroll over ferieværet

Før du planlegger ferien er det greit å vite at du ikke havner midt i orkansesongen, regntiden eller får frostbitt på nakne knær.

Skyer over havet - et flott syn fra luften.<br />
Foto: US Air Force Photo Foto: US Air Force Photo
Skyer over havet - et flott syn fra luften.
Foto: US Air Force Photo Foto: US Air Force PhotoVis mer

Det er kjedelig å betale tusenvis for en solferie, når du vel fremme finner deg selv midt i høljeregn og tropiske stormer. At det regner på Mallorca en og annen dag om sommeren, er dessverre vanskelig å lure seg unna. Men havner du midt i en tropestorm har du bare deg selv å takke. De kommer nemlig ikke når som helst…

Hvor er best når

Drømmer du om Thailand eller Mexico? Det er greit å vite når på året det er best å reise til de forskjellige stedene i verden. Jorden-rundtekspert hos Kilroy Travels i Oslo, Martin Alvir, deler kloden inn i fire "klimasoner".

  • Sone 1: Mellom ekvator og 30 grader nord – best om vinteren

  • Sone 2: Mellom ekvator og 30 grader sør – best om sommeren

  • Sone 3: Nord for 30 grader nord – best vår, sommer og høst

  • Sone 4: Sør for 30 grader sør – best høst, vinter og vår

Dette er selvsagt en grovinndeling, men som huskeregel er den grei. Sonene er basert på at du ønsker deg mildt klima og ikke for mye regn.

Unntak

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Det finnes selvsagt unntak, forteller Alvir. – Nepal ligger innenfor sone én, men her er det for kaldt om vinteren og for vått om sommeren. Thailand ligger også i samme sone, men på landets østkyst kan du trygt reise fra vinteren og helt frem til september. Zanzibar og Tanzania er land som ligger i sone 2, men her er klimaet behagelig helt frem til februar/mars.

Alvir nevner også at det er store forskjeller innad i disse sonene. Mens det i Sør-Kina er svært kaldt om vinteren, er det relativt mildt i Syd-Europa selv om kontinentet ligger lenger nord.

Mer detaljer

Ble ikke dette detaljert nok for dine behov? Sjekk når de forskjellige områdene i verden plages av monsuner, tornadoer og tyfoner her.

Vil du vite mer finner du et knippe nyttige linker som kan guide deg å til den informasjonen du trenger om vær og klima før reisen. Vil du vite mer om klimasoner, hva som menes med tropisk, temperert og polart klima, sjekker du her.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.