Full fart på safari

Etter flere års stillstand, øker nå pågangen av besøkende igjen til Kenya.

Lodgene er fulle, strendene kryr av badeløver, guider må sove ute for å gi plass til turister og utleiefirmaene er tomme for biler. For første gang på flere år fyller turistene opp hotellene, og legger igjen solide penger i Kenya. Det melder avisen allafrica.com.

Safariboom

Safariturismen er det aller heteste i reisebransjen, og det skjer samtidig med at Kenyas nasjonalparker nå opplever tilstrømning av større mengder dyr enn på flere år. Kenya Tourism Board prøver nå å få safaribesøkende til å reise til andre parker enn Masai Mara som er den aller mest kjente av de Kenyanske safaridestinasjonene, siden det rett og slett er "fullt" der.

Slitte hoteller

Den nye boomen betyr at det igjen er jobber å få for kokker, sjåfører, hotellansatte og guider. Mange av dem har gått uten faste jobber i flere år. Turisitindustrien har imidlertid hatt vansker med å skaffe nok overnattingsplass. Hoteller som har vært ute av drift i årevis, har vært så nedslitte at de ikke lot seg sette i stand i tide til sommerens boom.

Reiser seg

I 2002 fikk kenyansk turisme et solid skudd for baugen - terrorister drepte flere mennesker på et hotell, og skjøt raketter etter et israelsk charterfly. Men allerede før dette slet turistindustrien i landet med fallende besøk. I år har de brukt millioner på markedsføring i EU for å øke kunnskapen om landet. Dessuten har det nok hjulpet at amerikanske myndigheter ikke lenger advarer mot besøk i Kenya. Til tross for tilstrømmingen av turister - det er fortsatt områder av Kenya som regnes som utrygge. For eksempel blir turister anbefalt å være forsiktige i Nairobi.

Mer om safari og Afrika

  • Safari for enhver smak - Sør-Afrikas flotteste nasjonalparker
  • Afrikansk nostalgitrip
  • Dakar - porten til det ekte Afrika
  • Safari for tøffinger - til fots blant villdyrene