Frys deg frisk i Slovakias vannby

Slovakias AquaCity vil snart tilby kuldebehandling som skal hjelpe både mot revmatisme, osteoporose, ryggproblemer, depresjon og appelsinhud. Temperaturen? 120 minusgrader.

Publisert
Sist oppdatert

Det høres helt vilt ut, men det er faktisk helt sant. I Cryochamber sitter du i maks tre minutter i underbuksa, med sokker og votter for å hindre frostskader. En maske over munnen beskytter lungene mot luften, som ved hjelp av nitrogen holder en temperatur på helt ned i 120 minusgrader.

Kulda skape hypotermi, en kraftig nedkjøling av kroppen. Det gjør at alle organene dine jobber med å få fart på blodstrømmen, som er det eneste som holder deg varm. Du vil føle en intens indre varme, som holder seg i opptil seks timer etterpå, og som reduserer eventuelle smerter du må ha i forbindelse med revmatisme, ryggplager eller andre ting.

Moro for barn i vannskliene. Foto: AquaCity
Moro for barn i vannskliene. Foto: AquaCity Vis mer


Kuldebehandlingen er utviklet i Øst-Europa og ble i utgangspunktet brukt på idrettsutøvere. I dag er dette blitt en kjent behandling som også vanlige folk benytter seg av. AquaCitys cryochamber vil stå klart til bruk på nyåret.

Får du kuldegysninger bare ved tanken? Da kan du heller kose deg i AquaCitys vanlige spa, med en keltisk sauna som holder 200 grader, eller urte- og saltsaunaene som holder 50. I vannlandet kan du more deg i sklier eller plaske i åtte basseng, som holder temperaturer på mellom 28 og 36 grader.

Vil du likevel ha litt kulde, kan du dyppe deg i det arktiske bassenget, eller ha snøballkrig i badebuksa i snøhulen, med ekte snø.

Basseng med olympiske dimensjoner. Foto: AquaCity
Basseng med olympiske dimensjoner. Foto: AquaCity Vis mer


Nyoppdaget kilde

AquaCity ligger øst i Slovakia, i byen Poprad, som du kanskje aldri har hørt om før. Byen ligger vakkert til ved Tatrafjellene, der Slovakias skisentre ligger, men det er ikke grunnen til at AquaCity ble bygget akkurat her. Slovakiske myndigheter lette etter naturgass i området rundt Poprad, men fant i stedet en gigantisk underjordisk innsjø, full av mineralrikt vann som holder 50 grader når det når overflaten. Dermed ble Poprad det perfekte stedet å lage et vannland og luksusspa.

Innendørs Eden

AquaCity åpnet sommeren 2004, og i løpet av de neste to årene vil vannparken bli utvidet med flere basseng, og ti nye rutsjebaner, hvorav to blir over 40 meter høye. Hovedattraksjonen blir nok den tropiske domen som skal inneholde en tropisk hage og en strand med bølger, slik at du kan slange deg på stranda samme dag som du står på ski i Tatrafjellene.

I barene kan du ta en pause mellom plaskene. Foto: AquaCity
I barene kan du ta en pause mellom plaskene. Foto: AquaCity Vis mer


Poprad i seg selv er ikke så mye å skryte av, kanskje bortsett fra gamlebyen Spisska Sobota. Områdene rundt byen har derimot mye å by på av aktiviteter og severdigheter. Her er golfbane, gamle slott, flotte turmuligheter, rafting, hesteridning og altså om vinteren: alpint.

AquaCity tilbyr dobbeltrom i sitt eget trestjerners hotell for cirka 800 kroner natten. Da er tilgang til alle fasilitetene inkludert.

Slik kommer du hit: Det går ingen direktefly til Poprad, så det enkleste er å fly med Norwegian til Krakow og dra over grensen til Poprad derfra.

På nett: AquaCity Resort

>> Mer om spa og velvære her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer