Å kartlegge forandringer i korallrev og fiskebestand, er blant de oppgaver du blir pålagt i en av de frivillige organisasjonene.
Å kartlegge forandringer i korallrev og fiskebestand, er blant de oppgaver du blir pålagt i en av de frivillige organisasjonene.Vis mer

Frivillig innsats og møkk under neglene

Dykk i det karibiske hav, mal hus i Jamaica og hjelp hjemløse. Plukk og velg blant et uttall frivillige organisasjoner verden over.

Kombinerer du ferien med et stykke arbeid, får du ikke bare et dypdykk i kulturen på stedet, men du lever langt billigere enn hva du ville ha gjort med å reise på ordinært vis. Samtidig gjør du noe nyttig og meningsfullt.

Vanskeligstilte

Spreke ungdommer mellom 18-25 år kan ta i et tak for CSV- Community Service Volunteers. Gjennom denne EU-støttede organisasjonen, kan du bo i et annet europeisk land i inntil ett år, og arbeide med vanskeligstilte mennesker. Reise, mat, opphold, opplæring og lommepenger blir dekket. Les mer om ordningen her.

Korallrev og eksotisk flora

Når korallrev blir ødelagt av forurensing, får det store konsekvenser for livet i havet og menneskene som lever av det. Coral Cay Conservation søker å bistå med kunnskaper og hjelp til å ivareta korallrev, og arranger ekspedisjoner til blant annet Fillipinene og Honduras. Ekspedisjonslengdene varierer fra 2-13 uker, og koster fra 6.300 kroner. Alle måltider, losji, dykkersertifisering og annen nødvendig opplæring er inkludert.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Med britiske Greenforce, som hovedsakelig jobber med miljøvern, kan du tilbringe ti uker med kost og losji i Amazonas, Afrika, Stillehavet eller Malaysia. I Sør-Kinahavet, på øya Gambbi, deltar Greenforce sammen med Malaysiske studenter i undersøkelser av fisk- og planteliv. Under denne ti ukers ekspedisjonen, bor du i trehytter på stranden, får full dykkeopplæring og spesialkunnskaper i marinbiologi. Oppholdet kommer på 29.000 kroner. I tillegg må du betale for reisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Formidler

Organisasjonsjungelen er svær, tilbudene er mange, og spenner over et enormt spekter av interesser og geografiske områder. Idealist formidler idealistjobber over hele verden. Ledige idealiststillinger, det være seg ulønnede lærlingstillinger i utviklingsarbeid i Jamaica, eller som lege i krigsområder, blir lagt i den søkbare databasen. Sjekk også databasen til PAYAway. Her kan du søke i 70 000 stillinger over hele verden. Her finnes en egen seksjon for spesielt kule jobber.