Fristet og frustrert av Portugal

I skyggen av Spania trekker nabolandet Portugal stadig flere tilreisende. Ikke alle er like fornøyde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Stille før stormen på en av Algarves strandbarer. Foto: Stian
Stille før stormen på en av Algarves strandbarer. Foto: Stian Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Aldri mer Algarvekysten på meg, sier en forarget Heidi, etter sitt besøk i Praia da Rocha på Portugals sydlige kyststripe.

Det hjelper tydeligvis ikke at landet her kan by på noen av verdens flotteste strender.

- Personalet på hotellet var det sureste jeg noensinne har vært borti. I butikkene var betjeningen rett og slett helt likegyldige. Utelivet var helt dødt (i mai/juni), det var oss og noen kanonfulle tyskere og nordmenn.

Lokker på superlativer

Portugal lokker frem både positive og negative beskrivelser i DinSides Reiseguide, der leserne selv forteller om sine opplevelser fra ulike reisemål. Aller mest negative virker de som har oppholdt seg langs Algarvekysten. Heidi hevder at dette stedet er det verste hun har opplevd i Syden.

- Ikke dra, oppfordrer Linda, og sier at Albufeira og Algarve ikke er verdt pengene.

Albufeira er stedet for den som liker å glane på hoteller kommer det syrlig fra en anonym skribent.

- Portugal er i ferd med å ødelegge denne delen av kysten med overdreven hotellutbygging. Jeg var selv innom i juni/juli, og kunne ikke komme meg fort nok ut igjen. Hvite, digre hoteller over alt. Man måtte opp i høyden for å finne ut hvilken retning havet og stranden ligger.

Mer enn Algarve

Heldigvis for den portugisiske turistnæringen, er det ikke bare negative toner å lese fra tilreisende. Eva forteller om en fornøyd familie som har besøkt Albufeira og Lisboa før, og som absolutt vil tilbake igjen.

- I Portugal fikk ungene oppleve alt! Badeland, svømmebasseng, verdens flotteste badestrender, Zoo og tivoli. Portugal er landet hvor alle burde få oppleve hva det vil si å ha ferie og virkelig slappe av. Her er det billig, trivelig og lett å ha det bra både med og uten unger.

Fredelige strender utenfor Albufeira tidlig i sesongen. Foto: Stian
Fredelige strender utenfor Albufeira tidlig i sesongen. Foto: Stian Vis mer

Atle har også besøkt Albufeira, og har gode tips til den som vil få mest mulig ut av et besøk her:

- Jeg vil absolutt anbefale å oppholde seg i den gamle delen av Albufeira. Her er det trange gater og mye hyggeligere atmosfære enn i den nye delen av byen. To uker er passe med tanke på at det kun er stranden som er verdt å ferdes på.

Hva mener du?

Det er lett å la seg friste av flotte bilder fra Algarves fantastiske strender, men det er kanskje greit å vite at mange av feriebyene her er akkurat det: Feriebyer. Og som Alf Egil fremhever i sitt innlegg om Nord-Portugal:

- Portugal er mye mer enn Algarvekysten!

Si hva du mener om Portugal og andre reisemål i Reiseguiden.

Tidligere har vi trukket frem hete debatter fra reiseguiden om:

Vil du lese mer om reisemål der sol og bad står i fokus, finner du andre artikler fra DinSides arkiver her.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen.

Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk. Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.