Frister med gratis flyreise

SAS og Widerøe frir til småbarnsforeldre. Men helt gratis er det likevel ikke.

<b>LITT GRATIS:</b> SAS og Widerøe flyr barn for null kroner i sommer. Men du må betale skatter og avgifter.  Foto: Widerøe
LITT GRATIS: SAS og Widerøe flyr barn for null kroner i sommer. Men du må betale skatter og avgifter. Foto: Widerøe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Barn flyr for kroner 0,- med SAS og Widerøe i sommer», melder flyselskapet i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Men selv om det er gratis, må du likevel betale for skatter og avgifter, samt vanlig assistansetillegg for barn som reiser alene.

Les også: Sara (25) får ikke barnerabatt hos SAS

Størst prisforskjell på kortbanenettet

– Prisen varierer veldig utifra om du skal reise på en direkterute eller om du bruker både SAS og Widerøe. Hvis barnet reiser med en forelder, er prisen på kommersielt rutenett 221 kroner i laveste klasse. Dette er godt under halv pris. Prisen er lik hos SAS og Widerøe på kommersielt rutenett, sier Siw Børli, markedssjef i Widerøe, til DinSIie.

Men skal du fly via kortbanenettet hvor Widerøe flyr mye, blir det enda billigere:

– Bodø-Svolvær er for eksempel en kortbane. Her koster det hundre kroner for en vei, opplyser Børli.

Les også: Widerøe best på kundeservice

– God grunn til å velge fly foran bil

Tilbudet gjelder både for barn opp til 11 år, som enten reiser sammen med voksne, eller barn som reiser alene. Et fly kan kun ha fem barn som reiser alene.

Salgsperioden på barnebillettene fra 7. til 14. mai og gjelder alle SAS og Widerøes reisemål i Norge, til Gøteborg, Stockholm, Gotland eller København. SAS har reiseperiode fra 4. juni til 30. september, mens Widerøe har fra reiseperiode 1. juli til 31. august.

– Det er nok mange som tar en ekstra tur til bestemor og bestefar i sommer som de kanskje ikke hadde tenkt på. Vi tror det vil selge bra. En familie på fire har god grunn til å velge fly foran bil, forteller markedssjefen.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!