Fristende Phuket

Thailand er vårt nye store ferieland, denne uken får du servert daglige reisebrev fra de sydlige delene. Her kommer postkort nummer tre!

Artikkelen er skrevet av Bente R. Geelmuyden

En skikkelig fast-i-fisken kjempereke med touch av hvitløk glir nedover halsen, chili¹n kiler pirrende på tungen og alle kroppens sanser fylles av et enormt velbehag. Vi snakker Thai mat på sitt aller beste, og vi har spist mye, mye Thai mat de siste dagene.

Durian. Thailands favoritt, opplevelsen av denne frukten er best beskrevet som å spise is med løksmak på toalettet!
Durian. Thailands favoritt, opplevelsen av denne frukten er best beskrevet som å spise is med løksmak på toalettet! Vis mer

Når vi leser menyen ser det ut som en à la carte meny hvor vi kan velge mellom utallige ulike retter. Når det ene fatet etter det andre blir plassert foran deg og alle de andre får tilsvarende, forstår du at menyen utgjør kveldens middag.

Dristige utskeielser

Jeg har aldri noensinne (overdriver ei) følt et slik velbehag ved å innta et måltid. Jeg har heller aldri i hele mitt 32 år lange liv til sammen, fortært så mange nye, spennende og ulike ingredienser på en gang. Det er en ren velsignelse for ganen og jeg vil påstå at dette måltidet er tilnærmet lik seksuelle utskeielser, i den grad det kan sammenlignes med følelsesmessig velbehag.

Stedet er The Old Siam Thai Restaurant på Thavorn Palm Beach Resort på Phuket. Det anbefales på det sterkeste å bestille bord samtidig med at du bestiller reisen. La deg friste......det er ikke flaut å få vann i munnen. Her er kveldens meny:

Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Goong Sarong Thong - Golden deep fried shrimps wrapped in noodles strigs, served with lemon cream sauce

 • Toong Ngern Yuang - Dep-fried bean curd bags filled with minced pork and shrimps

 • Chor Muang - Flower-shapede dumpling filled with minced chicken

 • Luke Tao See Sahaay - Turtle-shaped minced shrimps topped with black mushrooms


 • Tom Yam Goong - Famous hot and sour soup with prawns, mushrooms and lemon grass


 • Gaeng Garee Gai Heang - Dry yellow curry with chicken

 • Plakapong tord rard ma-naow - Fried whole snapper topped with sweet lemon sauce

 • Goong khao yai tord gratiem prik thai - Stir-fried prawns with garlic and pepper

 • Phad nor mai farang goong sod - Stir-fried green asparagus with frensh shrimps

 • Kao suay - Steamed rice


 • Old Siam special dessert - A variety of fruits and traditional Thai deserts

 • Coffee or tea

Thai massasje på Phuket

Vi har nå forflyttet oss fra naturskjønne Krabi til Phuket. Noen er litt stive og støle etter gårsdagens Thai Massasje – noe som kan anbefales på det sterkeste. Er du ikke spenstig og myk fra før, er du garantert mykere og mer bøyelig når du etter 75 min. rusler svimeslått ut av massasje studioet.

Vi er ikke helt enige om Phuket går under kategorien øy eller fastland. Det er broforbindelse til fastlandet så jeg tar sjansen på å definere Phuket som en av Thailand¹s største øyer. Phuket var meget eksotisk for 15-20 år siden, og er fremdeles eksotisk på sin måte. Du finner ikke like mange uberørte steder som på Krabi, men Phuket er annerledes og har mye, mye mer variert å by på. Langs kysten finner du sandstrender, kalksteins klipper, grønnkledde høyder og tropisk vegetasjon. I innlandet er det rismarker, plantasjer med gummi, cashew nøtter, kakao, ananas, kokosnøtter og en siste liten del av regnskog.

Phuket. Et paradis for strandløven...
Phuket. Et paradis for strandløven... Vis mer

Det er flest turister i Phuket sammenlignet med andre øyer i Thailand, og de flesteparten velger Patong, Karon eller Kata Beach. Strendene består av finkornet hvit sand og er meget godt vedlikeholdt. Ønsker du en ferie med muligheter for avslappende beachlife, shoppig, party, sportslige aktiviteter m.m. skal du velge et av disse stedene. Kan du ikke leve uten McDonalds har du kommet til rett sted. Ønsker du enda med avslappede strandliv skal du velge Nai Han eller Kamala Beach.

Kata Beach

Vi bor på Kata Beach på et fantastisk flott hotellanlegg beliggende på stranden. Det finnes nesten ingenting som er bedre enn å sovne til lyden av bølger som slår innom stranden. Bortsett fra Thai mat og kanskje noen få andre ting.

Skredderen ringte nettopp fra resepsjonen - kjolen min er klar for første prøverunde. Jeg har vært tøff i munnen igjen og skrytt på meg svømming før frokost i morgen. Det var en lur ide jeg fikk etter å ha fortært flest kjempescampi, så nå kan jeg ikke bakke ut. Klokken på min pc viser norsk tid, men når jeg plusser på 5 timer forstår jeg at det er en god ide å få noe timer på øyet før nok en opplevelsesrik dag. Kl 07:00 reiser vi av sted til Khao Sok for elefant-tur gjennom regnskogene, kanotur og annet.

Dagens tips

Reis til Thailand og opplev Thai mat på sitt beste! Vær litt spontan, glem Kanariøyene i vinter og book om reisen din til Thailand. Hvorfor reise til Playa¹n å spise svenske kjøttbullar og slite ut barkrakker med dine landsmenn, når du kan oppleve kulinariske orgasmer i Thailand (triple sådan).

Nytt reisebrev hver dag

Bente Geelmuyden har tatt turen til Thailand, nærmere bestemt de sydlige deler av landet. I løpet av de neste ti dagene skal hun utforske øyliv og kulturforskjeller, reise land og strand med alt fra fly og buss til risbåter og elefanter. Det første reisebrevet leser du her, utflukt fra Krabi til de omkransende øyene leser du mer om her. Ønsker du å vite mer om Bentes store tur, kan du ta en titt på Reisefeber.no. Lyst til å vite litt mer om Thailand og hva du bør se og oppleve der? Sjekk vår Thailandguide.

Billig reise?

Lysten på en billig reise? Kanskje til Thailand? Ta en titt på hva som er ledig og hva som er billig i DinSide Reises Her er restplassoversikt. Lurer du på hva andre lesere synes om ditt reisemål? Sjekk karakterer og leserbrev i Din Reiseguide.