Valle de la Luna - månelandskap i Chile.<br />
<i>Foto: Jorge Tutor</I>
Valle de la Luna - månelandskap i Chile.
Foto: Jorge TutorVis mer

Fristende og farlig i Sør-Amerika

Anbefalingene og advarslene går hånd i hånd når leserne diskuterer Sør-Amerika.

- Tilbring tre uker av ditt liv i Sør-Amerika¸ og resten av livet i ønsket om å komme tilbake, skriver Rune om Colombia i Reiseguiden. Her finner du lesernes egne tips og meninger om reisemål i hele verden. Kjenner du til en riktig perle du vil andre også skal få oppleve, kan du selv skrive et innlegg i guiden.

- For en som kommer fra Europa er Colombia en stor opplevelse: Naturen¸ folket og musikken. Alt er grønt. Høye fjell som er atskillig høyere enn det man opplever selv i fjellandet Norge. Folket i Colombia er utrolig hyggelige¸ vennlige og meget generøse, skryter Rune.

Farlig fattigdom

Men Sør-Amerika er ikke bare idyll. Kriminaliteten er stor, og mange opplever å bli robbet.

- Det er ganske utbredt at noen putter sovemiddel i glassene og deretter blir du robbet, advarer Lisa i et innlegg om Fortaleza i Brasil.

- Fattigdommen er stor blant en stor del av befolkningen og små unger bærer kniv og våpen, skriver en anonym leser. i et innlegg om Sao Paulo i Brasil.

Men mange lesere mener at med sunt vett, kommer du langt:

- Ta forhåndsregler og bruke normalt folkevett. Du går liksom ikke inn i slummen klokka tolv om natta¸ eller på de billigste barene som bare de fattige alkoholikerne bruker, det burde hvem som helst skjønne, skriver Emilie. Hun bor i Brasil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opplevelse

Fattigdommen er stor i Latin-Amerika. Disse barna er fotografert sovende en tidlig morgentime i den peruanske byen Cuzco.
Foto: Bent Isaksen
Fattigdommen er stor i Latin-Amerika. Disse barna er fotografert sovende en tidlig morgentime i den peruanske byen Cuzco.
Foto: Bent Isaksen Vis mer

- Folk er hyggelige¸ maten god og billig¸ utelivet fantastisk¸ og strendene en drøm. Hvis du vil oppleve helt uberørte strender, råder jeg deg til å leie en bil fra Natal og kjøre til staten Pernambuco, skriver Emilie videre.

Men Sør-Amerika er mer enn brasilianske strender:

- Chile har tre klimasoner, verdens lengste fjellkjede, Los Andes, og dessuten verdens største palmeskog. Her kan du oppleve ørkener i nord, badestrender og de store byer i den sentrale delen. I sør ser du vulkaner, isbreer og fjorder, skriver Reidun.

- Her vil du oppleve så mye at eventyrlysten vil være oppbrukt for en stund, skriver Vidar i sitt entusiastiske innlegg om å reise gjennom jungelen i Bolivia.

Andre diskusjoner

Sør-Amerika er mangslungent kontinent – se alle lesertipsene om Sør-Amerika her. Temaene i Reiseguidens diskusjoner spenner fra om det er farlig for jenter å reise alene til partykulturen på Ibiza. Noen av temaene vi har trukket fram fra debattsidene, kan du titte på her:

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.