Fristende ferieform

Både norske og andre boligeiere leier ut sine Syden-perler til turister.

Mer enn 100.000 nordmenn eier egen feriebolig bare i Spania. I tillegg er både Frankrike, Italia og Portugal populære land å ha feriehus i. Men få bruker disse boligene hele året, og mange velger å leie ut deler av tiden. Det kan du nyte godt av.

Sesongpreget

Strandutsikt er en av detaljene som lokker prospektive leietakere.
Foto: Feriewohnung Foto: Feriewohnung.dk
Strandutsikt er en av detaljene som lokker prospektive leietakere.
Foto: Feriewohnung Foto: Feriewohnung.dk Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Skal du leie bør du være klar over at det er store prisforskjeller fra lavsesong til høysesong.

- Vi bruker å si til de som kjøper bolig hos oss med tanke på utleie, at de får like mye for en uke i høysesong som for en måned i lavsesong, forteller Andreas Krogstad hos Estate eiendomsmegling. Estate selger boliger flere steder i Spania, blant annet i Alfaz del Pi, Albir og LaManga.

Han mener at de fleste utleierne helst vil bruke leilighetene selv tidlig på sommeren og om høsten, mens de ofte leier ut når varmen er som sterkest, og i vinterhalvåret.

- De fleste velger å leie ut organisert via byråer. Da ordner byrået med vedlikehold, fellesutgifter, strøm og andre praktiske ting, og tar omkring 30-40 prosent av leieinntektene for det, sier Krogstad.

 • Unngå å bli lurt.
 • Byråer

  Albir er ett av stedene der mange ønsker å leie feriebolig.
  Albir er ett av stedene der mange ønsker å leie feriebolig. Vis mer

  HagaNor Reiser sender mange langtidsferierende til Spania hvert år. De fleste reiser om vinteren, og mange leier andres ferieboliger.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  - Det er spesielt pensjonister med langtidsopphold som reiser på denne måten, forteller en representant for selskapet til DinSide.

  Det finnes mange byråer som organiserer utleie av ferieboliger i de populære områdene. Det er både lokale firmaer og firmaer med norske representanter.

  - I de områdene vi kjenner best i Spania, er det flest som vil leie i områder som Albir og Alfaz del Pi. Her er det mye som skjer, mange nordmenn og et godt nettverk for norske tilreisende, sier Krogstad.

 • Her finner du ferieboliger.

 • Lei feirehuset, spar penger. Tips fra DinSide Reise i vår.

 • Kjøpe feirebolig? Sjekk tipsene hos DinSide Økonomi.
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.