Fristende design i to etasjer

Møbler fra hete designere, hypermoderne glassbyggestein og mørke parkettgulv.

Frekke ruter på gulvet, og møbler i sort og hvitt. Foto: Karoline
Frekke ruter på gulvet, og møbler i sort og hvitt. Foto: Karoline Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Christianiasuiten hos Royal Christiania kan med sine hundre kvadratmeter, by på godbiter for deg med sans for moderne og spennende design.

Hypermoderne glassbyggestein

Suiten har to bad; Ett stort med dusj, som ligger som en halvsirkel ut i suitens stue innrammet av glassbyggestein, og inngang til badstue. Det andre badet er langt mindre og ligger på hemsen, ved soverommet. Her finner du imidlertid badekar, om du ønsker en dukkert.

Praktiske små rom

Ved inngangspartiet er det også gjort plass til et lite anretningsrom med kjøkkenskap, benker, vann og minibar. Der lar du deg kanskje friste til å mikse ett par drinker om anledningen tilsier det?

Både i inngangspartiet og i stuen finner du garderobeplass godt skult bak paneler som nesten går i ett med veggene. Inngangsdøren er overvåket av et lite kamera, slik at beboerne kan se hvem som ringer på.

Designmøbler, og TV med heis

Den romslige "stuen" ligger i suitens runde ende. Her finner du en moderne sofagruppe – to sofaer mot hverandre med et bord mellom. Et skrivebord der hotellet snart skal installere flunkende nytt datautstyr står også i stuen. Og selvsagt en hypermoderne lenestol i kremfarget skinn, modellen Loge fra Montis. (En stol som koster nesten 20.000 kroner hos Tannum Møbler i Oslo.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Neppe suiten for deg som er bevegelseshemmet. Vindeltrappen fører til soverommet på hemsen. Foto: Karoline
Neppe suiten for deg som er bevegelseshemmet. Vindeltrappen fører til soverommet på hemsen. Foto: Karoline Vis mer

En vindeltrapp leder opp til hemsen, der du finner rommets eneste sovested. Her er det så høyt under taket at du har godt med plass også i "andre etasje". Og her oppe finner vi godbiten for de teknofrelste: Et TV-apparat som via fjernkontroll hever seg lydløst opp fra sengeenden ved bruk, og behendig forsvinner igjen når man heller vil ha ro. Ganske så fiffig, synes nok de fleste.

Strategisk belysning

Suiten er opplyst av masser av downlights, samt moderne lamper som vi ellers ser i butikker som Expo Nova. Elektriske uttak er diskret plassert i små luker i gulvet ved skrivebord og hvilestol.

Vil du vite mer om hotellet? Da kan du lese her.