Frieri på ferie

Hvor skal jeg fri? Slike spørsmål kan selvsagt ikke reiseeksperten la passere ubesvart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg og min samboer skal på bilferie til Sør-Europa i sommer (3uker). I den forbindelse har jeg tenkt å fri til henne, noe som får meg til å tenke etter det "perfekte stedet". Reiseruten blir gjennom Tyskland - Nord-Italia (opphold 1 uke, bl.a. Venezia) - Frankrike (5dager i Paris).

Personlig tenker jeg Venezia, har dere gode ideer?

Romantikk på generell basis

Schoenburg slottshotell gir romantikken vinger å fly på over Rhindalen. Bilde fra hotellets nettsider
Schoenburg slottshotell gir romantikken vinger å fly på over Rhindalen. Bilde fra hotellets nettsider Vis mer

De virkelig gode historiene vi hører, handler om originale prosjekter der planleggingen har pågått over lang tid, og der kvinnen i forholdet (som regel) overraskes av et nøye uttenkt og personlig tilpasset frieri. I dette tilfellet kjenner vi ikke vedkommende, og kan selvsagt ikke bedømme om hun er typen som faller for rødmende champagne og roseblader på sengen, eller om det er adrenalinsparkende strikkhoppvarianter som ligger hjertet nærmest. Vi prøver oss likevel på noen råd, som kanskje flere kan ha nytte av. Ett for slottsromantikere, ett for vannglade og ett for urbanisten.

1: Adelig
I disse royale bryllupstider, hva kan vel være mer romantisk enn å ta hele frieriet på et ekte slott? I Tyskland finnes utallige slott som er gjort om til hoteller. Et av dem er Schoenburg slott. Slottet skryter av mer enn 1.000 årig historie, og ligger like ved Lorelei i Rhindalen. Her er 22 rom tilgjengelig, alle skal være romantisk innredet om man er av typen som faller for himmelsenger og mørkt treverk. Slottet har to tårnrom med utsikt over Rhinen, pris 185 euro (drøye 1.400 kroner), eller et stort dobbeltrom med liten balkong med utsikt over elven for 195 euro (1.500 kroner). Slottet opererer også med egne gourmetpakker. Mer informasjon på slottets egne sider.

2: Bølgeskvulp
Vil du velge Venezia, er det nærliggende å tenke på kanalene som egnet sted. Riktignok kan det på hete sommerdager komme odører herfra som ikke umiddelbart gir romantiske assosiasjoner, men en vuggende tur mellom falmet eleganse i en gondol vil for mange overdøve dette snevet av hverdag. Velg en gondol fra Vaporetti for besøk i de mindre og mer romantiske av byens kanaler, og væpne deg med en god champagne av rosenrødt slag (ikke glem glass), noen deilige jordbær og en rød rose til behendig plassering mellom tennene og selvsagt noen velvalgte ord.

OBS: Ikke for de sjenerte som er redd for å få begivenheten foreviget av tusenvis av andre turister med kameraer på rede hånd. Heller ikke for par med tendenser til sjøsyke.

Noen vil si det er gjort før, men hva så? En gondoltur i Venezia kan være en ypperlig start på en romantisk aften.
Noen vil si det er gjort før, men hva så? En gondoltur i Venezia kan være en ypperlig start på en romantisk aften. Vis mer

Vi har dessuten hørt et par råd om gondolferder i Venezia: Om prisen forskrekker, ikke ta turen. Om prisen ikke forskrekker, sjekk en gang til at du hørte riktig pris. Dette er med andre ord en relativt dyr fornøyelse. Offisielle priser starter fra omkring 350 kroner, men det blir av de fleste gondolierer sett på som en offisiell fornærmelse. De fleste vil ha mer, spesielt for skumringsturer, og spesielt om du vil ha sang inkludert.

3: Lysende i romantikkens hovedstad
Paris er et av verdens fremste reisemål for honeymooners, og må således også regnes for velegnet for å gi et frieri de riktige rammer. Vårt forslag er en tur inn i Museé Rodins vakre hage. Her står mange av den store skulptørens mest kjente verk blant vakre blomster, blant annet 2.000 rosebusker. Varm opp til frieriet med en titt inn i museet, der du blant annet kan se skulpturen Kysset.

Museet er åpent alle dager med unntak av mandag. Hagen er åpen fra 0930 til 1845 i sommerhalvåret. Museet og hagen ligger i 77 Rue de Varenne. Nettsidene finner du her.

Lykke til, med både ferie og frieri. Hilsen Reiseeksperten

  • Flere spørsmål og svar? Tilbake til innledningen.