Fri bar med VIP-chip

NYTT: Med en chip i armen betaler VIP-gjestene i Barcelona drinkene sine. Se operasjonsstua på Baja Beach Club.Tekst og foto: Fran Fernández. Til norsk ved Inga Holst

Baja Beach Clubs Steve van Soest viser frem VIP-chipen.

Foto: Fran Fernández Foto: Fran Fernández
Baja Beach Clubs Steve van Soest viser frem VIP-chipen.

Foto: Fran Fernández Foto: Fran Fernández Vis mer


DJ Tico kjører sitt show slik han gjør hver eneste kveld på Baja Beach Club. Fra miksebordet som har form som en sportsbåt, synger, skriker og jobber han med å få opp stemningen på diskoteket som om sommeren og i helgene er fullt av folk. Ofte har stedet opptil 3.000 gjester. DJ Tico danser med noen av gjestene, selv om han denne kvelden er bedøvet; han har nettopp operert inn en chip i armen.

Se bildene:
Baja Beach Clubs operasjonsstue

Oppvartning for VIP-folket

For åtte måneder siden begynte Baja Beach Clubs direktør, Conrad Chase, å lete etter et originalt konsept til klubben. Nå har 52 personer en Baja-chip i armen. Klubben er den eneste klubben i verden hvor man har tatt i bruk denne typen teknologien for å identifisere gjestene sine. Nå kan gjestene ved klubben som ligger midt på den populære utelivsstripa Puerto Olímpica, få adgang til diskoteket og betale for drinkene, uten penger eller kredittkort.

- Diskoteket bestemte seg for å gjøre noe annerledes i den nye VIP-sonen. Noen av eierne – et hollandsk investorfirma - hadde lest om chiper til bruk i mennesker, og så en mulighet for å bringe systemet til Spania, og til sist fikk vi satt det hele i gang, sier Steve van Soes, PR-sjef på Baja.

VIP-klientellet svinger seg på Baja Beach Clubs egen chip-avdeling.

Foto: Fran Fernández Foto: Fran Fernández
VIP-klientellet svinger seg på Baja Beach Clubs egen chip-avdeling.

Foto: Fran Fernández Foto: Fran Fernández Vis mer


Både Steve van Soes og direktør Conrad Chase, som også er deltaker i den spanske versjonen av Big Brother, har satt inn VIP-chipene i armen.

- Chip-klientene får særbehandling, de kommer gratis inn på diskoteket, de har en egen VIP-sone og de trenger ikke ta med seg penger for å betale for drikkevarene, sier van Soes. – Klientene har en konto på klubben hvor de kan sette inn penger og de trenger derfor ikke å tenke mer på kontanter når de er her.

ID-kontroll

Chipen, som er kjent som Verichip, er laget av glass, og har størrelse som et riskorn. Man setter den i armen ved hjelp av injeksjonssprøyte. Det USA-baserte firmaet Advanced Digital Solutions har utviklet teknologien som skal lette arbeidet med identitetskontroll; teknologien muliggjør et globalt identifikasjonssystem hvor ID-dokumenter og kredittkort er overflødige. Chipene brukes også til ulike former sikkerhetssystemer. En av Verichips filialer produserer chips for innsetting i kjæledyr. Verichip bruker radiobølger tilpasset mennesker i sin teknologi.

Null smerte

Diskoteket tar 125 euro for innsettingen av chipen, og for å lokke flere til å gjøre det satte diskoteket de første månedene inn 100 euro på VIP-klientenes kundekontoer. En sykepleier eller en lege kommer hver torsdag kveld for å operere inn chipen på nye kunder – dette blir gjort under lokalbedøvelse – og senere er det bare en skanner som skal til for å identifiserer kundene.

Laia injiserer VIP-chipen i armen på Baja Beach Clubs DJ Tico.

Foto: Fran Fernánde Foto: Fran Fernández
Laia injiserer VIP-chipen i armen på Baja Beach Clubs DJ Tico.

Foto: Fran Fernánde Foto: Fran Fernández Vis mer


DJ Tico spøker med sykepleieren Laia, i sofaen i VIP-avdelingen, mens han venter på at anestesien sykepleieren har satt i armen, skal virke. Fra før har han signert et dokument hvor han aksepterer implementeringen av chipen. Etter en lett operasjon, er chipen skjult under huden og Laia setter på et lite plaster. DJ Tico sier at han ikke føler noen smerter.

Den vesle sykepleieren Laia, som er ansatt på Baja Beach Club, smiler:

- Denne operasjonen går vanligvis greit. Det kan hende at operasjonen kan gi en reaksjon, men ingen av de klienter som jeg har operert har klaget.

- Jeg var en av de første som fikk satt inn chipen, sier Baja Beach Clubs PR-sjef, Steve van Soest. – Når de første mobiltelefonene kom, ville alle ha det, og nå har de fleste en egen mobil. Hvis det samme skjer med denne teknologien, vil jeg være den første i verden som tok den i bruk, ler van Soest.

Chipen som de injiserer på Baja Beach Club er ikke bare nyttig i disse lokalene, men kan også tas i bruk hos andre firmaer eller organisasjoner; teknologien kan lagre mange typer informasjon. I oktober ble teknologien godkjent for medisinsk bruk i USA.

Ender vi alle opp med en chip under huden?

Se bildene:
Baja Beach Clubs operasjonsstue

Mer fra Spania

Nam-nam på barcelonesisk matmarked
Baller og politikk på Camp Nou
BARCELONA: Catwalk på stranden
Innsidehandel i Barcelona
BARCELONA: På rygg hos Patrick Kluivert
Ti hemmelige Sevilla-adresser
På rygg hos Patrick Kluivert
SEVILLA: Flameco i blodet
SEVILLA: Dødelig drama i kveldssola


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer