Fremmed i Kina

Siste runde i kampen om en reise til 5.000 kroner er avgjort. Her kan du lese artiklene. Nå må bare rundevinnerne vente på juryens dom…

Etter åtte runder med gode reisehistorier fra inn og utland, er det nå tid for siste kåring av ukevinner før konkurransen endelig skal avgjøres. Alle artikkelvinnerne og nummer to artiklene fra hver runde går til vurdering hos en jury. Juryens sammenlagtvinner får et reisegavekort fra Ving til en verdi av 5.000 kroner.

Vil du se hvem som konkurrerer om den gjeve premien? Her kan du lese ukevinnerne og andre artikler fra 12587>1. runde, 12956>2. runde, 13209>3. runde, 13569>4. runde, 13904>5. runde, 14330>6. runde, 14711>7. runde og 15104>8 .runde.

Opphold i Østen

Kina kan virke svært fremmed for en nordmann, men for en kineser er du den fremmede...
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve Vis mer

Den siste vinnerartikkelen i konkurransen kommer fra Marit S. Andreassen fra Gravdal. Hun har bodd i Kina i ett og et halvt år, i 1995 og 1996. Hennes historie, et lite glimt fra en kinesisk hverdag, forteller mye om dette store landet og folket her.

En liten gutt er styrmann på en båt, han får se meg og roper "pappa, se, der er en "waiguo ren"- en utlending, hvorpå hele styrmannsoppgaven er glemt, rattet snurrer rundt, og bare en hurtig inngripen fra pappaen redder dem fra et ublidt møte med kanalbredden.

Les mer om nysgjerrige kinesere, resirkulering og slangemat >her. I premie får Andreassen får en reisebok fra Lonely Planet.

Konkurskaos

Mange husker kanskje kaoset etter at den bergenske reisearrangøren Take off Travel gikk konkurs tidligere i år. Ine Monsen forteller sin ganske så personlige opplevelse i kjølvannet av dette.

Etter en stund kom det en melding over høytaleren. Alle som skulle med Braathen til Oslo måtte ta buss til Murcia. Det ligger halvannen time sørover. Flyet hadde ikke kunnet lande i Alicante pga at det ikke var parkering!!!! Til
flyet på flyplassen. Slå den.

Hele historien kan du lese >her, med alt fra fallende omslagsskjørt til barn som krydrer bassenget med litt ekstra…

Reiselyst

Har du reiselyst men lite penger kan kanskje et søk i DinSide Reises restplassoversikt være tingen. Trenger du inspirasjon? Eller kanskje du ønsker du å finne ut litt mer om hva andre synes om ditt reisemål? Ta en titt i Din Reiseguide.