Frekke franskmenn og råtne hoteller

Hotellstandarden er elendig, og de ansatte frekke, mener turistene som reiser til Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«Bransjen gjentar de samme feilene som alltid er gjort.Fransk rapport»


Ett av fire franske hotell er i elendig forfatning, og 24 prosent av hotellgjestene i landet klager over frekke og inkompetente hotellansatte.

Det kom frem i en ny rapport utarbeidet av Komiteen for modernisering av den franske hotellbransjen, skriver australske News Ltd.

- En fjerdedel av de klassifiserte franske hotellene er gamle og falleferdige, og en tredjedel er på rivingens rand. Bare ett av seks hotell blir regnet som ok av hotellgjestene, uttalte komiteen

Komiteen mener det er fallende inntekter, endrede trender, dårlig betalte hotellansatte og konservativ hotelledelse som er grunnen til den dårlige standarden ved mange av de 18.000 klassifiserte hotellene i landet.

Turistsjefen vil at frekke franskmenn skal bli høfligere

Manglende vedlikehold

- I majoriteten av hoteller som er eldre enn tre år er mangelen på vedlikehold sterkt synlig. Merker på veggene etter kofferter eller sko blir værene i årevis uten at noen tar seg bryet med å vaske dem bort eller male over.

Hotellgjestene klagde mest over mangelen på støyisolasjon, men også på gufne lukter og manglende renhold.

Kvaliteten på de hotellansatte er dårlig på grunn av de lave lønningene. 45 prosent av franske hotellansatte tjener minimumslønn, ifølge rapporten.

Frekke ansatte

- Som et resultat klager 24 prosent av hotellgjestene og 38 prosent av restaurantgjestene på inkompetent personale, eller uvennlig behandling.

- Selv om det ikke er riktig å generalisere, må det sies at bransjen lider av nervøs tradisjonalisme og dyp konservatisme. Bransjen gjentar de samme feilene som alltid er gjort.

Ifølge rapporten har 1.500 hoteller stengt i løpet av det siste tiåret. På grunn av nye regler om brannsikkerhet og adgang for funksjonshemmede, vil sannsynligvis samme antall måtte stenge i løpet av de neste fem årene.

Likevel, Frankrike er verdens største turistland, og fikk 79,1 millioner besøkende i 2006. SÅ ille kan det altså ikke være å være turist i Frankrike ...

Kilde: News Ltd.Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!