Frankfurt


Fakta om byen:


Innbyggertall: 641.000 innbyggere, med forsteder er tallet 1,9 millioner.
Fotballstadion: Commerzbank Arena. Ny stadion med plass til 50.000 tilskuere.
Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:


De største og mest besøkte turistattraksjonene i Frankfurt er Kaiserdom (domkirke), Römer (rådhus), Alte Nikolaikirche (kirke), Alte Oper (opera), Goethe-Haus og Paulskirche (kirke).

Kaiserdom.
Kaiserdom. Vis mer
Alte Oper.
Alte Oper. Vis mer


Kaiserdom

Domkirke innvet i 1239, og har vært kroningssted for mange keisere. Domen brant ned i 1867, men ble møysommelig bygget opp i sin nygitiske stil. Kirken led store skader under siste del av 2. vardenskrig, og ble gjenoppbygget i perioden 1950 til 1953.

Adresse: Domplatz 14

Alte Oper

Den gamle operaen ble bygget i perioden 1872-1880, i høyrenessansen. Operhuset ble ødelagt 23. mars 1944, og var i mange år etter krigen omtalt som "Tysklands flotteste ruiner". På initiativ fra frankfurterne, ble huset gjenoppbygget i perioden 1976 til 1981, da operaen ble gjenåpnet. I dag er Alte Oper i aller høyeste grad en del av Frankfurts kulturliv, og er vertssted for konserter og kongresser.

Adresse: Opernplatz

Römer

Rådhus beliggende i Römerberg, som er byens historiske sentrum, med flotte bindingsverkshus. Bygget som i dag er sete for byens overborgermester, har fungert som rådhus siden 1405. Det verserer flere historier om hvordan rådhuset fikk navnet "Römer" - en av teoriene er at kjøpmannen som eide huset før byen overtok det, hovedsakelig beskjeftiget seg med handel fra Roma og Italia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Adresse: Römerberg (Altstadt/Gamlebyen)

Römer.
Römer. Vis mer