Fra Rauma Rock til Slottsfjell

Gikk du glipp av heite show på Quarten eller Turboneger, Morten Abel og Madrugada på Stavernfestivalen nå i helgen? Fortvil ikke. Her er en oversikt over flere musikkfestivaler, små og store, der du kan rocke på i sommer.

På Roskildefestivalen spilte blant annet Wu-Tang Clan og Franz Ferdinand. Vis mer

Fra Rauma Rock til Slottsfjell

  1. Flere festivaler


Sexshow, N*E*R*D, The Darkness, Phoenix, trailercaps og sommerøl. Quartfestivalen er dessverre over for denne gang, og Roskilde likeså, men fortvil ikke. Sommeren er pepret med festivaler, små og store. Er du hypp på rock og groove i de svenske skoger for eksempel, braker Arvikafestivalen, Värmlands store stolthet løs om bare få dager med artister som Faithless, Eskobar, Weeping Willows og The Soundtrack of our Lives på programmet.

Dagene 11. til 14. august står ellers i Øyafestivalens tegn, når Middelalderparken i Gamlebyen danner rammen og du kan nyte konserter og kremen av ny, norsk musikk og store utenlandske navn fra tre utescener langs vannspeilet i Oslo.

Her leser du mer om Øya og flere andre festivaler i Norge og Skandinavia. Frister heller konserter i Europa kan du lese mer i denne artikkelen.

Skjærgårdsidyll

Ferierer du ved Hankø i sommer og er av det softe slaget, kan du jo sjekke ut Harald Zwarts Føling i fjæra-festival som arrangeres 21. til 25. juli. Her opptrer blant annet Sondre Lerche, Morten Abel og Sigvart Dagsland, og det garanteres hvite skumtopper og kultur. I følge festivalens offisielle nettside er det også fritt frem for de store samtaler under festivalen:

Her kan du diskutere eksistensielle problemer, i rutete bukser over en bedre pølse i brød. Du kan føle deg helt hjemme uansett hvem du er eller hvordan du er kledd. Her er ingen fremmed.

Ekstern lenke: Føling i fjæra

The Brazz Brothers spiller på årets jazzfestival i Molde. Foto: Pressebilde fra www.moldejazz.no Vis mer


Fra Molde til Kloppstock - flere festivaler

Rutete bukser eller ei. Norge har flere hundre festivaler å by på. I går braket det for eksempel løs i Molde, rosenes by, under Norges mest anerkjente og rendyrkede jazzfestival som siden 1961 har lokket til seg guruer og legender. Blues, jazz, parader i gatene og Stevie Wonder. Selv om festivalen har begynt er det bare å dra på seg den sorte t-skjorta fra festivalen i fjor og komme seg av gårde, for jazzen spilles helt fram til lørdag.

Ekstern lenke:
Molde Jazzfestival

Før du leser mer om flere festivaler i Norge ut juli og august kan det kanskje være lurt med noen festivaltips? I denne artikkelen har vi dykket i gjørme og sure sokker for å komme opp med de beste rådene når det svinger som verst.

Her leser du ellers mer om hva Norge har å by på av festivaler i sommer.