Våren i Praha: Selv om prisnivået er lavere enn i den vestlige delen av Europa, er det store prisforskjellene på flybillettene store.
Våren i Praha: Selv om prisnivået er lavere enn i den vestlige delen av Europa, er det store prisforskjellene på flybillettene store.Vis mer

Fra prutepris til grisepris

Nettreisebyråene tar innersvingen på flyselskapene i ukens pristest.

I vår serie ”Billigst til...” finner vi frem til de billigste flybillettene til utvalgte reisemål. Denne uken la vi etter lesernes ønsker, turen til Praha, og spurte flyselskapene og reisebyråene om å hente frem sine beste priser.

Forutsetningene er ukompliserte: Vi ber om prisen på en tilgjengelig flybillett for én person. Personen er villig til å reise på et hvilket som helst tidspunkt på døgnet. Avreisedagen er torsdag 15. mars og hjemreisen er lagt til søndag 18. mars.

Vil du avgjøre hvilken by vi skal sjekke neste uke, stemmer du i avstemningsboksen på høyre side.

Rett på nett

Forrige uke testet vi priser på billetter til Paris. Da kom Nettreisebyrået Reisefeber på jumboplass. Denne uken tar de igjen, og knaller til med Praha-billett til 2.850 kroner. Air Frances billett er hele 10.579 kroner dyrere. Samtidig slår nettbyrået Zolong.no SAS på hjemmebane. Zolong tilbyr nemlig flybillett med SAS til 3.540 kroner, men på SAS` billettkontor må vi ut med nesten tre ganger så mye. SAS` billett koster hele 9.900 kroner. Se den fullstendige prisoversikten her.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

To prissystemer

- Flyselskapene opererer med to typer priser. Den ene prisen er den flyselskapene går ut med ovenfor flypassasjerer. Denne prisgruppen er styrt etter retningslinjer fra IATA. Dernest kommer prisene som går via operatører innen ferie- og fritidsreisesegmentet. I disse inngår vanligvis flere produkter, for eksempel hotell og leiebil, forteller. Geir Vinderdal, salgs- og markedssjef i Zolong.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Informasjonskonsulent Trine Løvberg i SAS bekrefter Vinderdals utsagn:

- Men flyselskapene tilbyr full fleksibilitet i forhold til endringer kundene måtte ønske. SAS kan matche Zolongs priser, men mangelen på ledige plasser er grunnen til at billettene på de datoene dere hadde valgt ble så dyre, sier Løvberg.

Vil du vite hvordan de forskjellige selskapene kom ut i våre andre pristester? Se resultaterne for reiser til New York, London, Barcelona og Roma.

Ut på tur?

Frister et besøk i den Tsjekkiske hovedstaden, kan du lese om hvordan du kan gjøre Praha for 200 kroner dagen her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.