Fra Østen: Asia på tvers

Fra den ene ytterligheten til den andre i østens kjøkkentradisjoner.

Asiatisk mat er populært. Fra kø for tyrkiske gleder på den ene siden til fremmedartet afghansk mat på den andre. Eller hva med underholdende wok-koking hvor du selv velger ingredienser?

Gallipoli Again - tyrkisk kjøkken

020-7359 1578, 102 Upper Street

Gallipoli Again: Alltid fullt, alltid hyggelig, alltid rimelige priser.
Foto: Ragnhild Kjetland Foto: Ragnhild Kjetland
Gallipoli Again: Alltid fullt, alltid hyggelig, alltid rimelige priser.
Foto: Ragnhild Kjetland Foto: Ragnhild Kjetland Vis mer

Dette er den andre Gallipoli-restauranten i Upper Street, og matentusiaster står gjerne i kø utenfor restauranten i timevis for å få bord. Her har vertskapet gjort sitt ytterste ikke bare for å gi deg førsteklasses mat for en rimelig penge, men for å gi deg illusjonen av å befinne deg i et eventyr fra tusenogen natt.

Forretter, hovedretter og desserter er et syn for øyet og nytelse for ganen. Som forrett kan du blant annet unne deg knust hvete blandet med mynte, vårløk, hasselnøtter, sitronjuice og olivenolje. Eller du kan gå direkte til hovedretter som er oppkuttet lam marinert i yoghurt på en seng av pitabrød, dekket med en hemmelig saus, kylling myknet i melk, eller sardiner marinert i olivenolje med sitronjuice og hvitløk, kokt over kull eller frityrstekt med ris.

Tradisjonell tyrkisk musikk spilles i bakgrunnen og vertsskapet gir topp service.

Babystoler til de minste og reduserte priser for barneporsjoner. Menyen har mange vegetarretter. Ta med hjem service. Det anbefales å bestille bord på forhånd i helgene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Gjennomsnittspris for et måltid: £8

  • Husets vin: £8, glass: £2

Afghan Kitchen - afghansk kjøkken

Afghan Kitchen: Minimalistisk fra Afghanistan.
Foto: Ragnhild Kjetland Foto: Ragnhild Kjetland
Afghan Kitchen: Minimalistisk fra Afghanistan.
Foto: Ragnhild Kjetland Foto: Ragnhild Kjetland Vis mer

020- 7359 8019, 35 Islington Green

Rett over gaten fra de fleste Upper Street-restaurantene har Afghan Kitchen en annen adresse, men ligger likevel bare ett par minutter unna de andre. Interiøret er minimalistisk og enkelt og minner lite om Afghanistan slik de fleste sikkert ser det for seg. Men her skal du ifølge Londons afghanere få den beste maten landet deres har å tilby. Hovedrettene er blant annet kylling i yoghurt, lam i spinat, mens vegetarianere kan spise fylte paprika, gresskar med yoghurt eller bønner med erter og poteter kokt i yoghurt.

Babystoler til de minste og reduserte priser for barneporsjoner ved forespørsel. Ta med hjem service. Det anbefales å bestille bord på forhånd, separat rom for større selskap, tretti sitteplasser på fellesbord.

  • Gjennomsnittspris for middag: £5

  • Husets vin: £8,5, glass: £2

Tiger Lil's - asiatisk kjøkken

020-7226 1118, 270 Upper Street

Mat og underholdning i ett er et av kjennemerkene til denne asiatiske fornøyelsen. Ideen bak Londons tre Tiger Lil's restauranter er "gjør det selv." Her velger du innholdet i middagen din ved å velge blant orientalske grønnsaker, japansk tang og tare, muslinger, kylling, blekksprut, kjøtt, kalkun, fiskekaker og mye mer. Kokkene vil deretter flambere blandingen din i wok før du velger dressing og saus til retten din. Tropisk fruktis, mangosorbet, gulrot- og ingefærkaker med kremost eller sjokolade/ostekake med friske bær. Dessertkartet frister til å hoppe over hovedretten.

Ikke bare får du et spektakulært måltid, men kokkenes briljering med wokpannene i midten av restauranten gjør det alene verdt å besøke Tiger Lil's. Pass på luggen da flammene høyt i taket!

Babystoler til de minste og reduserte priser for barneporsjoner ved forespørsel.

  • Spis så mye du vil: £11,5

  • Husets vin: £10, glass: £3