Fra Midt-Norge og opp

Trondheim, Ålesund, Tromsø og Kirkenes – slik feires nyttårsaften.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Trondheim

Turistkontoret for Trondheim varsler en stille feiring i trønderhovedstaden i år. Bortsett fra høymesse og midnattsmesse i Nidarosdomen varter ikke byen opp med noen store offentlige arrangementer. De fleste restaurantene holder stengt, men utestedene Ricks & News, Frakken, Bajazzo og Downtown arrangerer nyttårsfester. Ellers har hotellene SAS Royal Garden og Britannia nyttårsbuffeer åpne for publikum. I Trondheim ser du fyrverkeriet fra Kristiansten Festning, eller Elgeseterbrua.

Ålesund

Nyttårsfeiringen blir veldig stille i Ålesund, skal vi tro byens turistkontor. Noen restauranter og hoteller vil holde åpent, men med unntak av Fjellstua er det ikke meldt om arrangerte fester eller middager. Ålesund Kirke holder midnattsmesse kl 23.00. Rundt midnatt pleier folk å samles rundt St. Olavs Plass, best utsikt over byen og fyrverkeriet får du imidlertid fra Fjellstua.

Tromsø

Det blir full fest og liv i Tromsø på nyttårsaften. En god del restauranter og hoteller vil holde åpent. Stort nyttårsparty på utestedet Peacock, som byr på DJ’er, mat og velkomstdrink for kr 100. Her lønner det seg visstnok å være tidlig ute. Strøket arrangerer også nyttårsfest. En populær nyttårsaktivitet i Tromsø er for øvrig hundesledetur, hvor du får sjansen til å nyte naturen i vill fart bak ett hundekobbel. Ta kontakt med Destinasjon Tromsø for mer informasjon. Ellers er det nyttårsgudstjeneste i Grønnås Kirke kl. 11:00. Fyrverkeriet i Tromsø ses best fra Fløifjellet, Røstbakken eller i Tromsøsundet, hvis du har tilgang til båt.

Kirkenes

Full fest i Kirkenes? Det høres tynt ut, turistkontoret i byen anbefaler i hvert fall å ta turen til Murmansk, som etter sigende har en gedigen folkefest på nyttårsaften. Hoteller og restauranter holder imidlertid åpent, og de fleste har for vane å samles nede i sentrum. Fjorårets suksess med stor fest på grensen mellom Norge, Finland og Russland avlyses i år på grunn av snømangel. Best utsikt over byen får du fra Prestefjellet.