Mr Bungy himselft, AJ Hackett.<br />
<I>Foto: Bungy-world.com</I> Foto: Bungy-World.com
Mr Bungy himselft, AJ Hackett.
Foto: Bungy-world.com Foto: Bungy-World.comVis mer

Fra lianer til gummistrikk

Fra gebrekkelige stillaser i Stillehavet, til høyteknologisk adrenalinjag.

Det hele startet med innbyggerne på øya Pentecost i Vanuatu i Stillehavet (øst for Australia). De har kastet seg ut fra høye bambusstillaser med lianer rundt beina i århundrer. Denne manndomsprøven har selvsagt inspirert spenningsjagende mennesker over hele verden.

Snekkeren fra New Zealand

Først ute med å snappe opp ideen var Oxford University Dangerous Sports Club. De gjorde noen spede hoppforsøk fra Clifton Suspension Bridge på slutten av 70-tallet. Snekkeren Alan John Hackett fra New Zealand, og hans kompanjong Henry van Asch, så en video av løyene, og utviklet bungy-sporten til å bli den verdensomspennende industrien den er i dag.

Verdens lengste hopp i fjor

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hackett hoppet seg inn i verdens søkelys med et famøst sprang fra Eiffeltårnet i 1987. I 1988 åpnet han verdens første helårlige bungysted i Queenstown, New Zealand. Han har senere bosatt seg i Frankrike, og derfra leder han verdens største bungy-firma, AJ Hackett Bungy som finnes i seks land. I fjor hoppet Hackett sammen med flere andre fra Royal Gorge Bridge som er 320 meter høy, i det som er verdens hittil høyeste strikkhopp fra bro. I årene som har fulgt etter dette, har sporten spredt seg over hele verden.

  • Tilbake til første artikkel.

  • Hvor hopper du lengst

  • Opplegg og sikkerhet