Fra Casablanca til Notting Hill

Finse forestilte isplaneten i Star Wars II. Casablanca ble spilt inn på et annet kontinent enn Afrika. Bli med og se hvor ti kjente filmer egentlig ble laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Vagabond Inn i Los Angeles dannet rammen rundt Thelma & Louses dumdristige opphold på Oklahoma City Motel. Film-makerne finner ofte løsninger som matcher innspillingens økonomiske rammer, tidsbudsjetter og behov for praktiske løsninger.

Star Wars på Hardangerjøkulen

Høstlig på Hardangervidda. Selv med snødekket vidde er det kanskje vanskelig å forestille seg horder av kjempende soldater fra Star Wars her?
Foto: Hardanger Fjord AS Foto: Hardangerfjord AS
Høstlig på Hardangervidda. Selv med snødekket vidde er det kanskje vanskelig å forestille seg horder av kjempende soldater fra Star Wars her?
Foto: Hardanger Fjord AS Foto: Hardangerfjord AS Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Vi brukte tretten dager på innspillingen på Finse, men det ble bare to-tre minutter film. Det verste er alle scenene som ble spilt inn, men ikke brukt, forteller Bernard Steen.

Steen var statist da Star Wars II, The Empire Strikes Back ble spilt inn på Finse i 1979.

- Jeg holdt på bli utvist fra skolen fordi jeg skulket i tretten dager, humrer han.

Statisten som fikk menge seg med superstjernene på Finse denne vinteren, forteller om barske forhold.

- Kostymene som ble brukt var laget i England og beregnet på studiobruk. Det var skikkelig uvær med 29 minusgrader. Det var fryktelig kaldt å gå i sølvsprayede gummistøvler i 29 minusgrader, forteller Steen.

Hvor ble Casablanca, Thelma and Louise og Le Grand Bleu laget? Se hvor du bør reise for å finne stedene og stemningen fra ti store, kjente filmer.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.