Fotspor i verden

Detaljert informasjon på løvtynne sider får du i Footprints tunge håndbok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Fotspor i verden
[Ugjyldig objekt (NAV)]
image: Fotspor i verden

Footprints startet med sin Sør-Amerikanske reisehåndbok, og har siden bygget ut tilbudet over flere reisemål. Vi har imidlertid sett på "kilden" - Footprints South American handbook, 78. utgave(!).

Budsjett-tips

Du får oversikt over både spareløsninger og sløseløsninger, med overvekt på sparevarianten. Gode tips om strategier for å slippe unna noen kroner billigere. For eksempel at det er dyrt å spise i Buenos Aires, men at om du velger lunsjretter er det billigere enn om du velger middagsretter.

Praktiske råd

Overnatting og mat
Boken lister alt fra luksus til det billigste både hva gjelder overnatting og mat. Overnattingstipsene omfatter både hoteller, herberger, studentboliger, leiligheter og camping. Matrådene omfatter både hva som er gode, billige restauranter, og hva som er smart å spise om man vil spise til lavpris. Oversikten er tettskrevet, men all essensiell informasjon er med.
Kommunikasjoner
Grundig informasjon om hvordan du beveger deg rundt, både i landet og mellom landene som guiden omfatter.
Annet
Høydepunkter og tips om eventyrlige reiser i området lokker oss inn i boken helt fra start. Deretter følger tips om hvordan reise, om toaletter, om festivaler og sykdommer, samt flere nyttige nettadresser. Du får også denne typen informasjon på mer detaljert nivå knyttet til hvert land. Ordlisten er begrenset, her trengs nok tilleggsassistanse for den som ikke behersker spansk og portugisisk.

Historie og kultur

Dette er nok bokens svakeste punkt. Relativt korte avsnitt om de forskjellige landenes historie følger i slutten av hvert kapittel. I tillegg får du tips om kutyme, musikk og mat rundt omkring i tilknytning til andre avsnitt. Ikke mer enn akkurat så det holder.

Brukervennlighet

De praktiske rådene er uthevet med fargemarkering i margen. Øvrige kapitler på land er markert med grått. Det gjør det relativt greit å navigere. Dessuten setter vi stor pris på innholdsfortegnelse foran hvert kapittel. Stikkord i margene og mellomtitler i teksten letter letingen ytterligere. Margene er også så romslige at det er plass til egne notater. Vi setter også pris på innledningen med høydepunkter fra hele kontinentet. Det letter oversikten siden guiden omfatter et helt kontinent. Boken med mest brukervennlig layout?

Bilder og kart

Få bilder helt i starten, de er til gjengjeld eksepsjonelle. Footprints har også valgt å bruke farger på de store kartene foran og bak i boken, noe som øker lesbarheten betraktelig i forhold til de små kartene i sort-hvitt som du finner i teksten.

Konklusjon

Flest sider og høyest vekt. Dette er den definitivt av de mest innholdsrike bøkene i testen, men så dekker den også et helt kontinent. Håndboken er trykket på tynt papir av god kvalitet, noe som tillater at den blir svært innholdsrik selv om den ikke er tykkere enn bøker med under det halve antallet sider. Footprints blir av eksperter DinSide har snakket med, anbefalt som en av de bedre på Sør-Amerika. Vi anbefaler den gjerne også på grunn av innhold og organisering.

Fakta

Utgitt: 2002
Språk: Engelsk
Vekt/sider: 812 gram/1.656 sider
Pris: 333 kroner
Forlag: Footprint Handbooks

Priser fra Tanum på Karl Johan. Prisene kan variere på utenlandske bøker.

  • Tilbake til forrige vurdering

  • Videre til neste vurdering

  • Tilbake til hovedartikkelen