Fortsatt mulig å få chartertur i høstferien

Men det lønner seg å være rask.

Ta med barna på chartertur i høstferien. Foto: Stellan Herner/Star Tour
Ta med barna på chartertur i høstferien. Foto: Stellan Herner/Star Tour Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om høstferien er rett rundt hjørnet, er det fortsatt mulig å få seg en reise til varmere strøk.

Høstferie i uke 40 eller 41

Høstferien i år er i begynnelsen av oktober, men om du har ferie i uke 40 eller 41, varierer av hvilket fylke du bor i. Du kan finne ut når høstferien for ditt fylke er med vår skoleferiekalkulator. Bortsett fra Finnmark, Nordland og Troms, har alle fylker en uke fri. Uke 40 er fra og med 1. til og med 5. oktober, og uke 41 er fra og med 8. til og med 12. oktober.

Se også: Nå får du billige charterturer.

Siden høstferien i utgangspunktet er en skoleferie, har vi funnet charterturer for to voksne og to barn (8 og 12 år). Vi har også tatt utgangspunkt i at ferien skal vare i en uke, og sjekket de utvalgte avreisestedene opp mot hvilken uke høstferien er i det fylket. Vi søkte fra og med lørdag før høstferien, siden dette ga flere reisealternativer. Det må også nevnes at prisene er sjekket 14. september, og at turer og priser derfor kan variere.

Flest ledige reiser fra Oslo Lufthavn Gardermoen

I uke 40 har StarTour flest turer fra Oslo til Tyrkia og Hellas, men da må du reise lørdag 29. september eller søndag 30. september. Til Tyrkia er prisene alt fra 21.714 kroner til 48.822 kroner. Til Hellas er prisene litt lavere, og ligger fra 18.046 kroner til 34.582 kroner. Er du av de som har ferie i uke 41 må du slite med å finne flyavganger fra Bergen. Her må du i så fall reise fredag 5. oktober. Det samme gjelder med Trondheim, hvor du bare får avganger 8. oktober. Det er ingen turer fra Molde eller Tromsø. Hvis du derimot skulle ønske å dra i uke 41, er det flere avganger fra Oslo til Spania og Tyrkia.

Drar du med Ving, og har høstferie i uke 40 er det kun mulig å reise søndag 30. oktober. Du kan da reise til Tenerife, for priser mellom 23.580 kroner og 35.230 kroner. Har du derimot høstferie i uke 41 er det er ingen avganger fra Bergen, Tromsø, Trondheim eller Molde. Du kan i stedet reise fra Oslo til Spania, og der ligger prisene fra kun 10.890 kroner til 12.690 kroner.

Apollo med flest avganger

Apollo er det selskapet som har flest ledige charterturer. Her kan du, om du har høstferie i uke 40, reise fra Oslo Lufthavn Gardermoen lørdag 29. september og søndag 30.september. Her er det reiser til Rhodos, Tenerife, Hellas, Kroatia, Egypt, Tyrkia og Kreta. I uke 41 er det en del turer fra Bergen til Kreta, Egypt, Tenerife og Spania. Det er få ledige fra Trondheim og ingen ledige fra Tromsø og Molde.

Det billigste alternativet

Det er de uspesifiserte reisene du får til lavest pris uansett reisearrangør, men du må også da ta sjansen på å reise selv om du ikke helt vet hva du får. Det står likevel godt forklart på hver enkelt arrangørs hjemmeside, så du på forhånd vet om det er noe du må være ekstra oppmerksom på.

Det er ikke noe spesielt sted som utmerker seg som billigere enn andre. Til de aller fleste land er det noen billige turer og noen litt dyrere. De billigste turene, som de er få av, vil likevel ligge nede på rundt 10.000 kroner, mens du på mange av de dyreste turene må opp mot 40.000 kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!