Fortsatt ledige plasser på lukus-danskebåt

Alltid drømt om cruise i Karibia? Nå kommer cruiseskipet Jewel of the Seas til Norge for å frakte cruisekåte nordmenn på svippturer til Danmark.

Royal Caribbean lokker nå nordmenn som drømmer om en eksklusiv cruiseferie med svippcruise til Danmark på den luksuriøse Jewel of the Seas. Med dette håper selskapet at nordmenn skal få mersmak på cruiseluksusen.

>> Se bilder av Jewel of the Seas

I begynnelsen av mai vil det gå tre ruter med Jewel of the Seas fra Oslo til København, tur/retur. I tillegg er det lagt opp til en tur fra Amsterdam til Oslo i slutten av april, og fra Oslo til Hamburg i mai.

De billigste billettene går for i underkant av 3.000 kroner, mens du må punge ut rundt 6.000 kroner for billetter med beste lugar. Pris og avreisedatoer for danskebåtturene har du her:

Cruise med Jewel of the Seas: Oslo - København - Oslo
Avreise OsloTilbake i OsloNetterInnendørsHavutsiktBalkongSuite
01.mai05.mai43.360 kr4.490 kr4.049 kr6.099 kr
05.mai08.mai33.300 kr4.430 kr4.199 kr5.849 kr
08.mai11.mai32.820 kr3.750 kr3.749 kr5.149 kr
Alle prisene er minstepriser, som oppført på RCCEs nettsider. Vi tar forbehold om endrede priser og utsolgte reiser. Flere detaljer på Royal Caribbeans nettsider (ekstern lenke).


Danskebåt de luxe

Royal Caribbeans "hurtigcruise" skal trekke til seg folk som vanligvis ikke har mulighet til å dra på eksotisk cruise. I tillegg skal det tilby vante cruisereisende en annerledes opplevelse.

- Dette er første gang det er mulig å seile med et ekte cruiseskip direkte fra Oslo til København, sier presseansvarlig Gard Johansen til DinSide.

Johansen er ikke redd for at det luksuriøse cruiseskipet skal få et rufsete danskebåtstatus. Han tror heller at tradisjonelle danskebåtturer vil se bleke ut etter at folk får testet ut Jewel of the Seas.

- For å si det slik, danskebåten blir ikke den samme etter dette!, sier han.

Fortsatt ledige plasser

Jewel of the Seas. Foto: RCCL
Jewel of the Seas. Foto: RCCL Vis mer

Høres en luksustur til Danmark fristende ut, er det ikke for sent å få plass på en av båtene. Men hvor mange plasser som er igjen er vanskelig å si, for Royal Caribbean har nemlig en policy om ikke å avsløre slike detaljer. Salgsjef i Royal Caribbean, Tor Johan Pedersen, kunne likevel skryte av stor pågang på danskebåtcruisene.

- Cruisene som starter og stopper i Oslo går veldig bra. Bookingen har tatt seg opp i det siste. Men det er ikke utsolgt, konstaterer Pedersen.

Han sier et cruise til Danmark ikke krever mye planlegging, derfor vil plassene fylle seg opp nærmere avreise. For vanligvis må du bruke mye tid og penger for en ordentlig cruiseferie, mens disse korte cruisene burde være mer tilgjengelige for de fleste.

>> Jewel of the Seas i bilder

Nordmenn vil ha luksus

Luksus på danskebåten og andre ferjeturer er hett for tiden. I 2004 lanserte Color Line sin luksusbåt Color Fantasy på strekningen Oslo - Kiel. Her kan passasjerer få en litt mer eksklusiv båttur enn vanlig.

>> Color Fanatasy i bilder

DFDS Seaways har også satset hardt på å tilby relativt lukseriøse danskebåtturer, med blant annet luksusvinsalonger om bord på noen av båtene. I år kaster de også ut den gamle buffetmaten, og lanserer en ny og mer delikat tapas-buffet om bord på skipene. Det nye matkonseptet blir først innført på skipene Crown og Pearl of Scandinavia.

>> Pearl of Scandinavia i bilder