Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre, men kanskje stjal tyven for eksempel glass av denne typen for videresalg. Foto: Air France
Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre, men kanskje stjal tyven for eksempel glass av denne typen for videresalg. Foto: Air FranceVis mer

Førsteklasses tyv arrestert

Fransk fotograf finansierte førsteklasse-reisene ved å selge tyvegods fra flyet.

Tidligere har DinSide omtalt tyveri av setebelter fra fly, som kan medføre store problemer for andre reisende. For det noen synes er en festlig suvenir, kan for andre medføre at de ikke kommer seg med flyet før setebeltet er reparert.

– Noe av det litt mer alvorlige er tyveri av redningsvester, som ligger under setet, og tyveri av setebelter. En periode var det populært blant enkelte å bruke setebelte fra fly som belte til buksene, fortalte Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS til DinSide tidligere i høst.

Men den franske 28-åringen som nå er arrestert på flyplassen på øya Reunion, gikk mye lenger.

Se opp for tyvene på Gardermoen

Tjent mer enn 10.000 euro

Mer enn 77.000 kroner skal franskmannen angivelig ha tjent på å selge unna tyvegods, bare fra flygninger med Air France de siste tre årene.

Han skal ha forsynt seg med tøyservietter, glass, fat, håndduker og alt annet han har vært istand til å få med seg for videresalg. Tyvegodset har så blitt annonsert via annonser på nett. Det var også dette som avslørte den mistenkte. Han ble sporet opp via IP-adressen ble benyttet for å legge ut tyvegodset for salg.

Ved arrestasjonen skal han også ha blitt tatt med tyvegods i bagasjen, melder AFP. Det kan også være at han har benyttet samme praksis overfor andre flyselskaper.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pinched from Virgin Atlantic

Air France er ikke de eneste som er utsatt for tyverier om bord. Flyselskapet Virgin Atlantic har gått så langt at de har stemplet sine sjarmerende salt- og pepperbøsser med Pinched from Virgin Atlantic på undersiden. Uten nevneverdig effekt, de har fortsatt blitt stjålet i stort omfang, og omtalen som har fulgt har i ettertid blitt regnet som en vellykket PR-kampanje, mer enn et tap.

Likevel vil settet, som har kjælenavnet "Wilbur & Orville", sannsynligvis snart bli erstattet av en annen variant. Det skrev Virgin Atlantic i sin blogg i november.

Stjeler også fra passasjerer

Det er imidlertid ikke bare flyselskapene som er utsatt for tyveri. Vi har tidligere omtalt en sak der en flyvertinne ble arrestert for tyveri av smykker, klokker og kredittkort fra passasjerenes håndbagasje, og i fjor meldte BBC at en lommetyv stjal hele 30.000 kroner fra sovende passasjerer på førsteklasse mellom Tokyo og Paris.

Reiseforsikring: Betaler mer for tapt bagasje nå