Førsteklasses i andre etasje

Norges første michelinstjerne har kommet og gått i Annen Etage. Og i fjor fikk restauranten en ny ...

Foto: Karoline
Foto: Karoline Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du gourmetskrekk? Angst for slipstvang og stive presser i buksene? Aner ikke forskjell på sjampinjong og trøffel? Vi har oppdaget at ikke alle stjernerestauranter er av det helstivede slaget. I vår nye serie om Norges fjongeste spisesteder, åpner vi med den første funklende michelinstjernen her i landet - tradisjonsrike Annen Etage på Continental. Skandinavias eneste hotellrestaurant med stjerne i den røde guiden fra Michelin.

 • Se bildene av sjarmerende luksus i Annen Etage.
 • Mer under annonsen.

  Ny stjerne

  Restaurantsjef Nicolas Facchin-Blomgren (t.v.) og kjøkkensjef Morten Hallan (t.h.) Foto: Karoline
  Restaurantsjef Nicolas Facchin-Blomgren (t.v.) og kjøkkensjef Morten Hallan (t.h.) Foto: Karoline Vis mer
  [Ugjyldig objekt (NAV)]


  Oslo har blitt en solid matby med rikelig tilbud av restauranter i alle prisklasser. Også for gourmeten. Og noen av de ypperste har sikret seg stjerner i Michelinguiden, så som nyoppussede Annen Etage på Continental.

  Med kjøkkensjef Morten Hallan i spissen gjenerobret Continentals øverste restaurant sin stjernestatus i fjor. Hallan er et "produkt" av servicebedriften Continental, og har gått i lære her.

  - Etter at vi fikk stjerne igjen i fjor, har vi merket det på tilstrømmingen til restauranten, forteller restaurantsjef Nicolas Facchin-Blomgren.

  Han kan som regel garantere bordplass om du bestiller innen en uke, og har også til tider muligheter om dere er få som tar kontakt kort tid før ankomst.

  Facchin-Blomgren lover at menyen kan skreddersys etter gjestenes behov.

  - Kommer det en vinklubb hit, som sier de kan betale inntil 1.000 kroner per kuvert med mat og vin, så ordner vi det, forteller restaurantsjefen som vil at restauranten skal være fleksibel og tilpasse seg gjestenes behov, selv om den er av de høyest premierte i hovedstaden.

  Redd for budsjettet?

 • Viner fra 300 og meny fra 570 kroner. Mer om prisene på Annen Etage finner du her.
 • Dropp MC-dressen

  Det er plass til 20 personer i restaurantens Chambre Separee
  Det er plass til 20 personer i restaurantens Chambre Separee Vis mer
  Kjente gjester får henge på skryteveggen. Foto: Karoline
  Kjente gjester får henge på skryteveggen. Foto: Karoline Vis mer


  Annen Etage er den eneste hotellrestauranten i Skandinavia som har sikret seg stjerne i Michelinguiden. Og på grunn av sin beliggenhet sikrer de seg også jevnt tilsig av forretningsgjester i ukene. Mange bor på hotellet, og velger å spise i gourmetrestauranten. I helgene er det imidlertid langt flere gjester som satser på å betale over egen konto.

  - De fleste kler seg pent når de skal spise på en restaurant som denne, og jeg må si jeg foretrekker at gjester ikke kommer i lyse jeans og t-skjorter. Men det er likevel ikke ofte vi har valgt å nekte gjester adgang, sier restaurantsjefen.

  Han innrømmer et par avvisninger i sin tid, og det har rammet gjester som har troppet opp i full MC-utrustning.

  - Da oppfordrer vi dem til å skifte klær, det er like mye for gjestens egen skyld som for oss og øvrige restaurantgjester vi gjør det, forteller Facchin-Blomgren.

  Fakta om restauranten

  Annen Etage er en av tre stjernerestauranter i hovedstaden som ligger i sentrumskjernen. Inngangen til Annen Etage går gjennom Hotel Continentals hovedinngang. Restauranten er en av tre i hotellkomplekset, de to andre er Theatercafeen og Lipp.

  Navn: Annen Etage
  Adresse: Stortingsgaten 24/26
  Telefon: 22 82 40 70
  På nett: Annen Etage

  Åpningstider: 18-23 alle dager unntatt søndag. Baren fra 17 til 00:30.
  Priser: Mer om prisene finner du her.
  Plass: 70 gjester i restauranten og 20 i chambre separé (spisestuen).

  Fasiliteter: Adkomst via trapper fra hotellets resepsjon. Restaurant med klassiske møbler kombinert med moderne samtidskunst. Interiør i varme farger. Relativt uformell og avslappet stil, med kombinasjoner av ordinære restaurantbord, sofaer og en bar ved inngangen. Garderobe og skrytevegg med kjendisfotografier i inngangspartiet. Toalettfasiliteter i hotelldelen.

  Bilder: Se Annen Etage i bilder.
  Konkurrenter: Michelinrestauranter i Oslo, og lenker til lignende i resten av Skandinavia.
  Hoteller: Få også med deg våre bildereportasjer fra hovedstadens lekreste suiter slik vi så dem i 2001. Disse inkluderer en reportasje fra Continental.

  Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer