Første private romturist om 30 måneder

Richard Bransons Virgin-gruppe skal begynne å sende turister ut i rommet i løpet av 30 måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om 30 måneder er det klart for de første ordentlig private romturistene. Riktignok har en minimal håndfull rikinger betalt seg til deltakelse på "offentlige" romreiser med lengre opphold med utgangspunkt i Russland, men dette har vært til priser som kun en litt større håndfull har vært i stand til å betale.

Etter en konkurranse i fjor, gikk Spaceshipone i oktober av med seieren som første private selskap som greide to turer ut i rommet med samme fartøy på en uke. Allerede i forkant av disse to vinnerturene inngikk Richard Bransons selskap Virgin en avtale med Mojave Aerospace Ventures, selskapet bak Spaceshipone, om kjøp av fem romfartøyer.

>> Romvinner i Mach 3

"Overkommelig" pris

Her er pilotene fra selskapet som har bygget Spaceshipone. Foto: Scales Composites LLC Foto: Scaled Composites LLC
Her er pilotene fra selskapet som har bygget Spaceshipone. Foto: Scales Composites LLC Foto: Scaled Composites LLC Vis mer

Din mening:

Kunne du tenke deg å betale 1.3 millioner for en romreise? (Avsluttet)
Om jeg hadde hatt pengene(61%) 163
Nei, det er ikke interessant(29%) 77
Ja, nesten uansett!(10%) 28
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Bransons romturselskap som har fått navnet Virgin Galactic, blir etter alle solemerker det første private romturistselskapet i verden, og Branson har nå sagt at selskapet regner med å sende sine første romturister ut i rommet om to og et halvt år. Det første romfartøyet er foreløpig på tegnebrettet, og skal hete VSS Enterprise.

- Vi ønsker å gjøre romreiser så overkommelig i pris som mulig for mennesker over hele verden, sa Branson på en pressekonferanse i Mumbay, India, forrige uke. Det skriver USA Today.

Tidligere er det antydet at romreiser vil bli solgt for omkring 1,3 millioner kroner i starten.

>> Bli romturist for 1,3 millioner

Branson sa også at han selv, hans foreldre og hans barn skulle være med på de første romturene i Virgin Galactics regi. Om du er veldig fristet, kan du melde din interesse hos Virgin Galactic.

Ekstern lenke:
Virgin Galactic


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!