Forsinkelser i London

Tåke i London skaper store forsinkelser for flytrafikken. SAS Braathens regner med forsinkelser. British Airways er også rammet.

SAS Braathens regner torsdag med å opprettholde sitt ruteprogram til og fra London til tross for tåkeproblemer over den britiske hovedstaden, men advarer de reisende om at det kan bli store forsinkelser begge veier.

Informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Braathens opplyser til NTB at selskapet torsdag formiddag har et par fly i luften til og fra London, og at man har som mål å få avviklet de fem tur-retur avgangene som man har på programmet.

Han understreker at passasjerer som er booket til et bestemt tidspunkt må møte opp på flyplassen, men de må påregne store forsinkelser. For eksempel kom 08-maskinen til Heathrow ikke av gårde fra Gardermoen før to-tre timer senere.

Innenriks kansellert

British Airways, den største operatøren på Heathrow og også stor på engelsk innenrikstrafikk, kansellerte torsdag alle sine avganger til og fra engelske flyplasser samt det aller meste av avganger til Brussel og Paris. Tåken over London skaper store problemer - ikke bare på Heathrow men også på Gatwick.

Antall kanselleringer kommer torsdag opp i vel 180 etter at vel 200 avganger ble innstilt onsdag. Luftfartsmyndighetene har innført strenge restriksjoner på grunn av tåken, men regner torsdag med få å avviklet vel 50 prosent av ordinært operasjonsprogram.

Det er blant annet på denne bakgrunn man må se hvorfor SAS Braathens får store forsinkelser på sine ruter. De forskjellige avgangene og ankomstene må fortløpende tildeles nye tillatelser - såkalte slotts.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overtok BA-passasjerer

SAS Braathens har for øvrig overtatt passasjerer som torsdag skulle ha reist med British Airways ruter til og fra London-Heathrow.

Informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Braathens sier at deres fly derfor kommer til å gå nokså fulle både fra Gardermoen og fra Heathrow.

Norwegian bruker Stansted som lufthavn i London, og er ikke rammet av tåken over London på samme måte som de flyselskapene som bruker Heathrow, opplyser informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen til NTB.