Forsiktig åpning for Rygge

Rygge Lufthavn har slitt med oppstartsvansker, men holder på planlagt startdato.

Rygge under bygging, men oppstarten blir ikke helt som først planlagt. Foto: Luftforsvaret
Rygge under bygging, men oppstarten blir ikke helt som først planlagt. Foto: Luftforsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moss Lufthavn Rygge i Østfold er under utbygging til å bli en større regional lufthavn, men har slitt med å få turoperatører og flyselskaper på laget. En av årsakene er at Samferdselsdepartementet ikke har avgjort hvilke landingsavgifter flyselskapene skal betale.

Forsiktig åpning

Det har vært spekulert i om flyplassåpningen må utsettes, men NRK melder at den tidligere annonserte åpningsdatoen fortsatt gjelder. Styret for flyplassen har i et møte tidlig i juni opprettholdt åpningsdatoen 1. oktober, men sier til NRK at åpningen blir forsiktig og at hovedåpning av flyplassen først vil komme på våren neste år.

Selskaper som er med fra Rygge

Norwegian regner med å komme igang med flygninger fra Rygge, tidligst våren 2008, skriver NRK Østfold på sine nettsider. Selskapet VitalTour skal gjøre en testreise fra Rygge Lufthavn til Kypros den 29. oktober, og planlegger kun turer i vinterhalvåret dersom tilbudet blir en suksess.

Tyrkiareiser, Apollo, Star Tour og Saga/Ving har også bekreftet at de vil fly fra Rygge, og allerede planlagte flyavgtanger til Kanariøyene vil helt sikkert i høst.

Det har imidlertid ikke selskaper som SAS, Ryanair eller Widerøe.