Avbestille reise ved terror?

Forsikringsselskapene lar deg avbestille reisen

Skal du egentlig reise til Barcelona de neste dagene, kan du få avbestilt reisen: Forsikringsselskapene myker opp vilkårene etter terrorhandlingen i Barcelona torsdag kveld.

TERROR I BARCELONA: En spansk politimann står vakt på La Rambla etter torsdagens terrorangrep. Foto: AFP
TERROR I BARCELONA: En spansk politimann står vakt på La Rambla etter torsdagens terrorangrep. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag skal 13 personer ha omkommet og det er over 100 skadde etter at en varebil kjørte inn i en folkemengde i den populære hovedgata La Rambla i Barcelona.

Både Spania og Barcelona er blant nordmenns feriefavoritt i sommer, viser tall fra Tickets trendrapport tidligere i år. Men dersom du frykter å reise etter torsdagens hendelser, kan du etter alt å dømme få avbestilt reisen.

Reise hjem eller droppe ferien?

Flere av forsikringsselskapene går nå ut og varsler om at de gjør om på vilkårene i forbindelse med hendelsene i Barcelona torsdag. I første omgang oppfordrer de sine kunder om å kontakte flyselskapet eller reiseselskapet for å be om muligheten for å booke om reisen.

Dersom kundene får nei, vil de dekke utlegg ved en tidligere hjemreise eller avbestilling av en reise.

- Unntak fra vilkårene

Europeiske reiseforsikring er blant selskapene som sier at de gjør unntak fra vilkårene og dekker hjemreise og avbestilling etter hendelsene i Barcelona. Dessuten dekker de ekstrautgifter til reise og overnatting for de av sine kunder som oppholder seg i Barcelona og som ønsker hjemreise tidligere enn planlagt.

Har man planlagt tur til Barcelona med avreise til og med 23. august, dekker de også avbestilling for dem som sitter hjemme i Norge, og som nå ikke tør eller ønsker å reise til Barcelona med opphold der.

- Vi går med dette utover våre vilkår, som i utgangspunktet ikke dekker avbestilling på grunn av frykt. Men vi har forståelse for at noen ikke ønsker å reise til Barcelona den nærmeste tiden, skriver de i en pressemelding.

Også Storebrand skriver på sine Facebook-sider at deres reiseforsikring dekker avbestilling av reiser til Barcelona med avreise til og med mandag den 21.august, og en eventuell tidligere retur dersom man er direkte rammet. Sjekk med flyselskapet ditt først om refusjon eller ombooking av opprinnelig billett er mulig.

Tryg forsikring skriver i en pressemelding at de har besluttet å dekke avbestilling av reiser til Barcelona frem til og med tirsdag 22. august. Dekningen gjelder ikke andre reisemål i Spania.

Tryg dekker også hjemreise for dem som befinner seg i Barcelona nå.

Har du et annet forsikringsselskap, kan det være lurt å sjekke med dem om de har gjort tilsvarende avvik fra vilkårene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer