Forsikringer for langturen

Helårs reiseforsikring holder ikke for lengre reiser.

Sjekk forsikringen din før du drar. Skal du være borte lengre tid i strekk enn forsikringen dekker, må du passe på å tegne tilleggsforsikring som dekker reiselengden.

Fastpris pluss dagspris

Mange fristes av lange opphold i varmen når vinteren herjer i Norge. Men blir du lenge borte er det ikke sikkert reiseforsikringen gjelder.
Illustrasjonsfoto: Børre Opsahl Foto: Børre Opsahl
Mange fristes av lange opphold i varmen når vinteren herjer i Norge. Men blir du lenge borte er det ikke sikkert reiseforsikringen gjelder.
Illustrasjonsfoto: Børre Opsahl Foto: Børre Opsahl Vis mer

Du får kjøpt helårs reiseforsikring hos flere selskaper, men noen krever at du er totalforsikret eller har flere forsikringer i samme selskap. Varigheten på helårsforsikringer spenner fra 35 til 45 dager. Vil du være borte lengre tid i strekk, kan du hos de fleste tegne tilleggsforsikring som du betaler med en pris per dag, eller en fastpris for et bestemt tidsrom (varierer fra selskap til selskap). Ingen av selskapene tilbyr forsikringer for reiser som varer mer enn et år.

Priseksempel:
La oss si at du over 26 og skal være på langtidsferie i Spania i 60 dager. Hos Europeiske betyr det at du betaler totalt 1.520 kroner for reiseforsikringen - 770 for helårs og 30 kroner per ekstra dag utover de 35 forsikringen gjelder for i utgangspunktet.

Er du student, kan du enkelte steder få rabattert pris. Dersom du tar arbeid i studietiden, får du imidlertid ikke beholde forsikring til studentvilkår.

Leeeenge borte?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hva gjør du om du vil være på reise lengre enn ett år av gangen?

- Bosetter du deg for lengre tidsrom i et annet land er det greiest å ordne med forsikring på stedet, slik at du er dekket i forhold til sykdom, ulykker og lignende, sier informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Studenter og reisende løser gjerne problemet med å vende hjem innimellom, slik at de kan fornye sin reiseforsikring hjemmefra. Vi utvider aldri forsikringen for mer enn 12 måneder om gangen, avslutter Vennesland.

  • Tilbake til hovedartikkel.

  • Beholde rettene i folketrygden.