Forsatt ledig i vinterferien

Men du bør skynde deg.

Det er fortsatt muligheter for å slikke sol på Kanariøyene i vinterferien, men du bør ikke vente for lenge. Foto: Ruben Shito
Det er fortsatt muligheter for å slikke sol på Kanariøyene i vinterferien, men du bør ikke vente for lenge. Foto: Ruben Shito Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lei av kalde tær, frosne fingre og ull fra innerst til ytterst? Det er nok ikke bare du som fristes av å bytte ut ullmakkoen med badebukse i vinterferien. Charterselskapene opplever stor pågang av sydenlystne nordmenn i disse dager.

- Salget i går var opp 30 prosent i forhold til på samme tid i fjor. Åtte av ti som bestiller nå, bestiller riktignok sommerferie, forteller kommunikasjonsdirektør Lena S. Petersson i Star Tour til DinSide.

Når er det skoleferie i ditt fylke? Sjekk DinSides skoleferieoversikt.

- Rekordkulda gjør at de som skal reise i vinterferien burde legge sine planer nå de neste ukene og bestille. Venter de til februar er løpet kjørt, sier administrerende direktør i Ving, Gunnar Grosvold.

- Generelt kan jeg si om kulda at vi opplever svært godt salg. Men det finnes plasser nå i januar, for det er normalt lavsesong. Etter at kulda satte inn, har folk oppdaget at nå vil reise også i januar, fortsetter Grosvold.

- Romjulen og de første salgsdagene i januar viser en 12 prosent økning mot samme periode i fjor - dette er vi særdeles fornøyd med - så reiselysten for både vinter og sommerreiser er på topp. Vi har solgt åtte av ti reiser i vinterferien, sier salgssjef i Apollo, Erik Haug.

Hit bør du legge all inclusive-ferien: Spar 11.405 kroner

Her er det ledig

- Vi har satt opp ekstrafly, slik at vi har fortsatt noe ledig til Gran Canaria og Lanzarote, forteller Lena S. Petersson i Star Tour. Ser vi for eksempel på utreise fra Oslo i vinterferieuka, er det noe ledig til Lanzarote med utreise 19. februar, og noe til Gran Canaria med utreise 20. februar. Laveste pris ligger på rundt 14.000 kroner for to personer i en uke. Dersom man kan være borte i to uker, er det selvsagt mye mer ledig, forteller Petersson.

- Med denne sprengkulda øker salgstallene dag for dag. Moralen er at prisene stiger jo etterhvert, sånn er det jo, og at vi fortsatt har noe ledig skyldes at vi har satt opp ekstrafly. Mitt råd til de som vil reise i vinterferien, er selvsagt å bestille så fort som mulig, sier Lena S. Petersson.

- Vinterferien er veldig godt solgt. Men det er ledig til Gran Canaria en uke med avreise mandag 22.2. Thailand to uker er også ledig samme dato. Ellers er det smarteste trikset å reise ut fra en flyplass som har vinterferie uken etter eller før. Oslo har jo ferie uken før Bergen, sier Gunnar Grosvold i Ving til DinSide.

Se når solferiene er billigst

Ifølge Erik Haug har altså Apollo solgt åtte av ti reiser i vinterferien. Det betyr at det fremdeles er muligheter for å sikre seg en reise i vinterferien.

- Fra Oslo er det noe ledig fra Gran Canaria og Tenerife med utreise helgen 20./21. februar. Men er du litt fleksibel og kan reise et par dager før, fra onsdag til fredag, er det flere ting å velge på: Egypt med utreise onsdag 17., og Lanzarote med utreise fredag 19. Kan du reise mandag 22, er det ledig til Fuerteventura, og har du to uker kan du reise til Thailand den 22. Det er også noen plasser igjen til Den dominokanske republikk den 22., da må du være borte i 14 dager, sier Erik Haug i Apollo.

Fra Stavanger er det noe ledig til Lanzarote, Fuerteventura og Tenerife, fra Bergen er det noe ledig til Lanzarote og Gran Canaria, og fra Trondheim er det noe ledig til Lanzarote og Gran Canaria - men du skal være rask, ifølge Haug i Apollo.

Storbyopplevelser i fem byer - og hva det koster

Tenk storby

- Når det gjelder storbyreiser så er det mye ledig. Salget av slike reiser har økt 50 prosent for inneværende vinter. Og det blir en mer og mer populær vinterferieform. London, Barcelona, Paris, Praha, Roma og en rekke andre europeiske byer er veldig populære blant familier med unger som er store nok til å sette pris på byliv. Og New York kommer som en kule. Det fine med en langhelg eller midtuketur til en by er at det blir langt billigere enn en ukes tur sydover. Spesielt i vinter når lavprisflyselskapene sliter med alt for mye kapasitet og hotellene rundt i Europa sliter med å fylle opp fordi det meste av Europa nå sparer penger. Vi nordmenn er jo rike sammenlignet med veldig mange andre om dagen, sier Gunnar Grosvold i Ving.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer