Fornøyelsesparkenes jul

Skyt inn jula med smell i Kjuttaviga. Nå er det julesesong hos fornøyelsesparkene.

Publisert
Sist oppdatert

Nå åpner julesesongen hos fornøyelsesparkene. Det er tid for pepperkaker, gløgg, julesang og julemarkeder, og kanskje litt sommerfugler i magen for deg som trosser temperaturene og setter utfor i en av fornøyelsesparkenes kjørende attraksjoner. Liseberg i Göteborg, Gröna Lund i Stockholm og Tivoli i København ønsker gjester velkommen til julemarked. I Norge er det juleåpent i Kongeparken og Kjuttaviga i Dyreparken.

Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark, men her er det ikke juleåpent for allmennheten. Det arrangeres imidlertid lukkede julearrangementer for grupper og firmaer, som kan kose seg med vikinginspirert julegilde i Gildehallen, cowboytakter i Morgan Kane City eller vikingfest for mindre grupper i Jarlesetet. Dette er kun for voksne.

BILDESPESIAL: Julemarked i fornøyelsesparkene

Kjøring med hest og kjerre i Kjuttaviga.
Kjøring med hest og kjerre i Kjuttaviga. Vis mer


Kjuttaviga

Dyreparken i Kristiansand har åpent hele året, men i år er kun andre året det arrangeres Jul i Kjuttaviga. Her kan barna delta på julenekbinding, såpelaging, lysstøping, pepperkakepynting, ponniridning og kanefart, mm. I tillegg kan du se dyrene i dyreparken, og i Kardemomme by er tårnet til Tobias og tante Sofies hus søndagsåpent, og du kan kjøpe ferske bakervarer hos bakeren.

Når: 11 til 17 hver søndag fra 25. november til 23. desember.
Pris: Inngangsbillett til dyreparken pluss julebillett til Kjuttaviga. Dyreparkbillett søndager koster 130 kroner for voksne og 100 kroner for barn (3 til 14 år). Julebillett koster 150 kroner for barn og 75 kroner for voksne i følge med barn. Barnebilletten er inkludert juletallerken på Kjuttaviga Vertshus, mens voksne må koste dette i tillegg: 99 kroner.
På nett: dyreparken.com

Kongeparken

Julenissens hemmelige verden heter julearrangementet hos Kongeparken. Parken er pyntet med 1 million julelys, og det blir smånisser, juleverksteder, karuseller, julemat, sang og musikk.

Når: 16.30 til 19.30 eller 12.30 til 15.30 hver søndag fra 25. november til 16. desember. Sjekk med parken direkte.
Pris: 195 kroner for voksne, samme pris for barn. Julebuffet koster 179 kroner for voksne og 99 kroner for barn. Buffetprisen inkluderer julekopp, nisselue og røde kinn til barna, samt dagskort med ubegrenset bruk av attraksjonene i parken.
På nett: kongeparken.no

BILDESPESIAL: Julemarked i fornøyelsesparkene

Designernes impresjoner under jul på Liseberg. Foto: Stefan Karlberg
Designernes impresjoner under jul på Liseberg. Foto: Stefan Karlberg Vis mer


Liseberg

700 juletrær og fem millioner julelys skal gjøre sitt beste for at du kommer i julestemning i i Göteborgs Liseberg. Her er det gammeldags bodhandel, samt juleinspirert sortiment i småhusbebyggelsen ellers inne på området. Gløgg og pepperkaker, og julemat i restaurantene og kafeene. Et 20-talls attraksjoner har juleåpent, og det blir muligheter for å teste typiske vinteraktiviteter på skøøytebanen eller i skibakken. Skøyter og ski kan leies.

Når: Fra 16. november til 23. desember, hver helg samt flere ukedager i tillegg. Åpningstider varierer med dag, men i helgene åpner det 12 eller 13, og holder åpent til 20 eller 22. Sjekk med parken direkte.
Pris: 70 svenske kroner, barn under 7 år gratis. 150 kroner for kjørepass til juleåpne attraksjoner.
På nett: liseberg.se

Stå på skøyter på Gröna Lund.
Stå på skøyter på Gröna Lund. Vis mer


Gröna Lund

Det er julemarked på fornøyelsesparken i den svenske hovedstaden for tredje år på rad. Det er gammeldagse juleboder, vinteråpne attraksjoner, skøytebane, julemat, 5-kamp, lotterier, sang, underholdning og musikk.

Når: Fredag, lørdag og søndag hver helg fra 23. november til 23. desember. 16 til 20 på fredager, og 11 til 17 på lørdager.
Pris: 40 svenske kroner, barn under 7 år gratis. Kjørepass til juleåpne attraksjoner koster 140 svenske kroner.
På nett: gronalund.com

Jul i Tivoli.
Jul i Tivoli. Vis mer


Tivoli

Det blir jul i Tivoli i den danske hovedstaden også i år. Her blir det tradisjonen tro juleboder, julemusikk, julenisser og kjørende forlystelser. Den store juleattraksjonen, Nisseteltet, holder stand og er kledt i ny drakt. Der inne kan små og store se de mekaniske nissene forberede seg til jul, mens de nyter en god gløgg på ekte dansk vis. Se opp for alkohol i gløggen dersom du kjører - danskene drikker ikke alkoholfri gløgg ...

Når: 16 desember til 30. desember. Åpent 11 til 22 søndag til torsdag og 11 til 23 fredag og lørdag. Stengt 24. og 25. desember.
Pris: 79 danske kroner for voksne, 40 kroner for barn 3 til 11 år. Barn under tre år gratis. Turpass koster 200 dkk for voksne og 160 kroner for barn.
På nett: tivoli.dk

BILDESPESIAL: Julemarked i fornøyelsesparkene

Har du tips til andre julemarkeder som er verdt å besøke? Skriv inn i debattforumet under!


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer