Forbyr utleie av leiligheter til turister i New York

Ny lov sier utleie må være på minst 30 dager.

 Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den garvede storbyturisten vet at det kan være penger å spare på å bo i en leilighet fremfor på hotell. Du får ofte finere fasiliteter til en lavere pris, mens aberet er at ingen rer sengen din eller serverer deg frokost.

Men skal du til New York MÅ du i fremtiden ta inn på hotell (med mindre du kan bo hos venner). The New York Assembly har nylig vedtatt en lov som forbyr utleie av leiligheter for kortere perioder enn 30 dager. Dermed er det ikke lenger lov å leie ut leiligheter til turister som bare er i byen en langhelg eller uke, skriver USA Today.

Bakgrunnen for loven er at huseiere ser sitt snitt til å tjene gode penger på å leie ut dyrt til turister, mens vanlige leietakere som bor i byen blir presset ut av markedet.

Mye useriøs utleie

Det er også et problem i New York at useriøse huseiere leier ut rom i ganske slitne leiligheter uten at brannforskrifter og annet lovverk følges. DinSide har tidligere skrevet om et skrekkeksempel i så måte - se bare bildene av dette slitne stedet.

Det er forståelig at New Yorks myndigheter vil at byens leiligheter skal leies ut til trengende bysbarn, og ikke turister, og at de vil ha vekk de useriøse aktørene. Men for turister er den nye loven likevel en dårlig nyhet.

New York er ikke akkurat en billig hotellby, og dermed kan storbyferien i The Big Apple bli dyrere for turister som reiser på budsjett og vanligvis tyr til leiligheter.

Det billigste alternativet

Bed & breakfasts er forøvrig fortsatt tillatt. Det betyr altså at newyorkere som bor i sin egen leilighet fortsatt har lov å leie ut et ledig rom til turister. Så da har du valget mellom et hotell eller et b&b neste gang du skal til New York.

Hvor skal du bo? Sjekk ut disse ni New York-hotellene, eller disse fem. (Merk at noen av forslagene kanskje forsvinner pga. de nye reglene.)