Forbudt med høye hæler ved Atens attraksjoner

Greske myndigheter vil ikke ha stilletthæler ved monumentene.

Jåledukker som skal til Ateni i sommer bør tenke seg om to ganger. Det er nemlig blitt forbudt å trippe rundt på høye hæler ved Atens arkeologiske attraksjoner.

Greske myndigheter har innført forbudet fordi de mener stilletthæler sliter for mye på de antikke ruinene som ligger strødd rundt om i byen. Det skriver britiske Daily Mail.

Normalt sett har de fleste turister på seg komfortable sko uten høye hæler når de skal se Akropolis eller Dionysos’ teater. Problemet er mest gjeldende under de mange konsertene og teateroppsetningene som arrangeres ved monumentene i sommersesongen.

- Kvinnelige besøkende må ha på seg sko som ikke skader monumentene. Disse monumentene tar skade av det, og det må folk bli klar over, sa Eleni Korka, leder for greske forhistoriske og klassiske antikviteter ved det greske kulturdepartementet.

Dette MÅ du se i Aten

Teateret Herodes Atticus Odeon, som ligger like under Akropolis, slites kraftig ned av høyhælede damer under alle kulturarrangementene som avholdes her om sommeren. Foto: Ricardo André Frantz
Teateret Herodes Atticus Odeon, som ligger like under Akropolis, slites kraftig ned av høyhælede damer under alle kulturarrangementene som avholdes her om sommeren. Foto: Ricardo André Frantz Vis mer


Det blir også forbudt med tyggis ved greske monumenter. Forståelig nok, for det er ikke akkurat pent med tyggisklyser strødd rundt på de flotte antikke ruinene. I 2005 fjernet renholdsarbeidere til sammen 27 kilo tyggis klistret under marmorsetene på teateret Herodes Atticus Odeon.

Uten mat og drikke

Fra januar neste år kommer enda strengere regler som forbyr besøkende å ta med mat og drikke til monumentene, og også som forbyr berusede personer inngang.

Artikkelen fortsetter under annonsen