Forbudt i Norge

- Men her kan du reise på Segway-sightseeing.

<b>SEGWAY-SIGHTSEEING:</b> På Segway-sightseeing med Seamus Daly i København. Foto: Segway Tours Copenhagen
SEGWAY-SIGHTSEEING: På Segway-sightseeing med Seamus Daly i København. Foto: Segway Tours Copenhagen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Segway er forbudt brukt på offentlig vei i Norge, på grunn av den norske vegtrafikklovgivningen. Men skal du på ferie til en storby i sommer, er det gode muligheter for å teste fremkomstmiddelet: Segway er nemlig det helt nye innen sighseeing.

Fullstappede, svette busser er ikke den eneste måten å få sett et nytt sted på - selv om akkurat det tilbudet er godt utbygget. Du kan for eksempel sigtsee med RIB (Rigid Inflatable Boats), Trike (trehjulet motorsykkel), du kan sightse fra fly, varmluftsballong eller helikopter. For å nevne noen av variantene i tillegg til buss, sykkel eller dine egne apostler.

Hva som er best, er selvsagt smak og behag. Nedenfor kan du se noen av byene i Europa hva du kan sightsee med Segway. I USA er det også mange byer som kan tilby dette, for eksempel San Fransisco, Chicago, Washington, Boston, Santa Monica m.fl.

Du kan også sjekke ut hva andre turister synes om ulike turisttilbud - som eksempelvis Segway-sightseeing - hos tjenesten TripAdvisor. Har du testet denne formen for sightseeing? Del dine erfaringer med andre i debattforumet nederst på siden.

Segway i Stockholm Foto: Upp & Ner ballongflyg
Segway i Stockholm Foto: Upp & Ner ballongflyg Vis mer


Stockholm

Du trenger ikke reise lenger enn til Sverige, før du kan sjekke ut Segway sightseeing. Fremkomstmiddelet har ikke automatisk fått trille i fred i Sverige heller, men en rettskjennelse fra Göteborgs tingrett fastslo i 2009 at det ikke er ulovlig å ferdes på denne tohjulingen i trafikken.

Upp & Ner ballongflyg: Kjører tre (ulike) turer alle dager i sommersesongen, frem til 15. august. Avgang er klokken 10.15, 14 og 17. I tillegg en lengre tur over fire bydeler, som koster mer og går en gang i uken (søndager kl 15). Turene er cirka 8 kilometer, og varer i 90 minutter - inkludert innføring og trening i hvordan bruke Segwayen i forkant av turen. Minimumsalder er 15 år. Pris fra 395 svenske kroner per person (331 norske kroner). Her er selskapets nettside.

På tur med Segway Tours Copenhagen. Foto: Segway Tours Copenhagen
På tur med Segway Tours Copenhagen. Foto: Segway Tours Copenhagen Vis mer


København

Heller ikke i Danmark har Segway-bruken vært helt ukomplisert. Seamus Daly, som har drevet selskapet Segway Tours Copenhagen i ett år, opplevde i vår at politiet ville slå ned på det de anså som ulovlig bruk av kjøretøy - fordi Segwayen ikke var godkjent for bruk på vei. De stoppet Daly med en gruppe turister, som måtte leie Segwayene tilbake til kontoret. Nå er imidlertid kjøretøyene godkjent, og du kan kjøre Segway fullt lovlig i den danske hovedstaden.

Det er to selskaper som tilbyr Segway sightseeing i den danske hovedstaden:

Segway Tours Copenhagen: Har to daglige avganger, klokken 10 og klokken 14. Tudene tar to timer, pluss 10-15 briefing og trening på hvordan bruke Segwayen i forkant av turen. En guide følger gruppen, som er på maks åtte personer. Du bør være minst 16 år. Pris: 399 danske kroner (430 norske kroner). Her er selskapets nettside.

    Dette skriver LuvinTravelBug om Segway Tours Copenhagen på TripAdvisor: - Dette er det absolutte høydepunktet på København-turen. Det var en fantastisk introduksjon til byen og dens mange ansikter. Det var flott at vi utforsket store områder som ville ha tatt dager eller uker til fots.

Segway Tours: Har guidede turer tre ganger daglig fra juli, klokken 10.30, 13 og 16. Aldersgrense er 16 år, men barn mellom 12 og 16 kan kjøre i følrge med en voksen. Guiden kan imidlertid avvise barn under 16 dersom de ikke ferdes trygt i trafikken. Pris per deltaker er 450 danske kroner (484 norske kroner). Her er selskapets nettside.

Din mening

Kunne du tenke deg å sightsee med Segway, eller foretrrekker du å se severdighetene fra buss eller til fots? (Avsluttet)
Segway(86%) 2135
Til fots(9%) 225
Buss(2%) 51
Ingen mening(2%) 45
Annet(2%) 41
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Berlin

City Segway Tours: Har sightseeing i Berlin, i tillegg til München, Budapest, Paris, Wien og flere amerikanske byer. I Berlin kjøres turene to ganger daglig, pluss en minitur. Turene tar cirka 4 timer, hvorav 30 minutter først med kjøretrening. Minituren tar 90 minutter. Barn under 15 og gravide kvinner får ikke delta. Prisen er 67 euro per person (537 norske kroner) på ordinærturene, og 43 euro (345 norske kroner) for minituren. Her er selskapets nettside.

Roma

Italy Segway Tours and Bike: Har Segway-turer i flere italiense byer, foruten Roma Pisa, Milano, Firenze. 3-timerstur, med 30 minutters innledning og innføring i hvordan kjøre Segway. To daglige turer i sommersesongen; en klokken 10 og en klokken 17. Du kan velge mellom tur med personlig guide (90 euro/721 nok per person), med video-audio-guide og turleder (75 euro/601 nok per person) eller privat tur med personlig guide (fra 360 euro/2.884 nok). Selskapet skriver at turene ikke er anbefalt for de under 45 kilo, over 113 kilo, for gravide eller de over 70 år. Her er selskapets nettside.

Paris

City Segway Tours: Har sightseeing i Berlin, i tillegg til München, Budapest, Berlin, Wien og flere amerikanske byer. I Paris kjøres turene to ganger daglig. Turene tar cirka 4 timer, hvorav 30 minutter først med kjøretrening. Du kan oppleve Paris fra Segway både på dagtid og kveldstid. Pris er 80 euro per person (641 nok). Her er selskapets nettside.

Dette er kun noen av byene du kan rulle rundt på Segway i. Skal du til en annen by, men lurer på om det finnes Segway sighseeing der, kan du prøve å google bynavnet og Segway - så vil du få treff om det finnes der.

Du kan også leie Segway om du vil se deg rundt på egen hånd.