Forbudt å trekke ned i do

Spesielle fenomener fra verdens regulerende myndigheter …

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Etter en uvanlig bråkete sommer på feriestedet Faliraki på Rhodos (Hellas) har lokale myndigheter lagt ned forbud mot musikk på utesteder etter klokken 24. Spørs om verdens festglade ungdom vil fortsette å flokke seg til Rhodos etter at dette blir kjent …

Do og sånn

Noen steder er det påbudt å trekke ned, andre steder er det ikke lov å trekke ned etter 22 om kvelden. Det skal ikke være enkelt å gå på do ... Vis mer


I Kambodsja er det ikke tillatt å bruke vannpistoler under nyttårsfeiringen. Bakgrunnen er at mange har fylt store vannpistoler med kloakk og andre uhumskheter, og forstyrret trafikken med sprutende feiring. Kloakk er også temaet for neste forbud – fra Singapore. I regelby nummer en er du nemlig pålagt å trekke ned i toalettet etter besøk. Glemmer du dette, kan resultatet bli heftige bøter. I Sveits derimot er det ulovlig å trekke i snora etter klokka ti på kvelden, om du bor i leilighet.

Tenk deg om

Det er nok noe lettere å bli lovbryter her, enn i Toronto, der du ikke har lov til å dra en død hest gjennom Yonge Street på søndager. I Quebec i Canada holder de hardt på fransken sin: Her skal alle forretningsskilt skrives på fransk. Om eieren vil skrive på andre språk, må den franske teksten være større enn teksten på andre språk. Enhver som har besøkt Thailand har sikkert fått med seg thaienes nærmest religiøse forhold til kongefamilien. Du skal derfor trå forsiktig omkring alle temaer som berører landets førstefamilie. Det gjelder bokstavelig talt i forhold til landets valuta. Det er forbudt å trå på thailandske bath (myntenheten). Grunnen er at alle sedler og mynter er trykket med bilder av kongen.

I flere land er det for øvrig ikke tillatt å utgi seg for synsk, drive spådomsvirksomhet eller lese noens fremtid i tarotkort.

Tilbake til innledningen.